[GA4] Raportointi: Käyttäjämäärien deduplikointi

Jos haluat saada kattavan käsityksen siitä, miten sisältösi saa yksittäiset käyttäjät aktivoitumaan eri alustoilla ja laitteilla, sinun on ensin otettava käyttöön User-ID-ominaisuus.

User-ID-ominaisuuden käyttäminen edellyttää, että voit luoda yksilöllisiä ja pysyviä tunnuksia sekä määrittää niitä käyttäjillesi. Näin kukin käyttäjä lasketaan vain kerran, kun hän esimerkiksi aktivoituu ensin Android- tai iOS-sovelluksessa puhelimellaan ja tutkii myöhemmin verkkosivustoasi tabletillaan tai tietokoneellaan.

Käyttäjämäärien deduplikoinnista on hyötyä, kun katsot käyttäjien kokonaismääriä sekä mittareita, kuten Uudet käyttäjät. Ellei User-ID ole käytössä, käyttäjät lasketaan uusiksi käyttäjiksi aina, kun he avaavat sovelluksesi tai sivustosi uudella laitteella taikka tyhjentävät mainostunnisteet tai evästeet. Kun User-ID on käytössä, kyseiset käyttäjät lasketaan uusiksi käyttäjiksi vain kerran.

Käyttäjiä ei deduplikoida silloin, jos heidät voidaan perustellusti laskea useaan luokkaan. Jos olet esimerkiksi luonut erilliset yleisöt naispuolisille käyttäjille ja 18–24-vuotiaille käyttäjille, kaikki kyseiseen ikäluokkaan kuuluvat naispuoliset käyttäjät lasketaan kerran kumpaankin yleisöön.

Käyttäjien deduplikoinnista on hyötyä yleisöjen luomisen yhteydessä silloin, kun halutaan varmistaa, että käyttäjät lasketaan vain kerran. Jos esimerkiksi sama naispuolinen käyttäjä avaa sovelluksesi iPhonella ja iPadilla, haluat laskea hänet vain kerran naispuolisista käyttäjistä koostuvaan yleisöön. Jos käytät kyseistä yleisöä myös uudelleenmarkkinoinnissa, et varmaankaan halua näyttää samalle käyttäjälle liikaa mainoksia etkä tuhlata mainosbudjettiasi ja maksaa ylimääräisten mainosten näyttämisestä samalle käyttäjälle.