[GA4] De geschiedenis van account-/propertywijzigingen bekijken

U heeft de rol Bewerker nodig om de wijzigingsgeschiedenis voor een Analytics-account of -property te kunnen checken.

De wijzigingsgeschiedenis bevat een overzicht van de wijzigingen die in een account zijn aangebracht.

Wijzigingsgeschiedenis bekijken

Klik in Beheerder, onder Account of Property op Wijzigingsgeschiedenis account of Wijzigingsgeschiedenis property.

De wijzigingsgeschiedenis vermeldt het volgende:

• Tijd: De datum en tijd van de activiteit.
  • Locatietype: Het Analytics-account of de Analytics-property waar de wijziging is aangebracht.
  • Locatienaam: De naam van het Analytics-account of de Analytics-property waar de wijziging is aangebracht.
  • Itemtype: Het type item dat is gewijzigd (bijvoorbeeld een gegevensstream of een Google Ads-koppeling).
  • Actie: De wijziging die is aangebracht aan het item (bijvoorbeeld gemaakt of aangepast).
  • Gewijzigd door: Welke Analytics-gebruiker de activiteit heeft uitgevoerd. In de wijzigingsgeschiedenis worden ook sommige geautomatiseerde systeemwijzigingen vastgelegd.
    Opmerking: Het label Systeem (migratie) geeft aan dat de wijziging is aangebracht als onderdeel van een automatisch gemaakte Google Analytics 4-property.

Als ergens [verwijderde gebruiker] staat, betekent dit dat het Google-account van de gebruiker die de wijziging heeft aangebracht, sindsdien uit het systeem is verwijderd en dat Analytics het e-mailadres niet kan terugvinden.

De wijzigingsgeschiedenis houdt een overzicht bij van activiteiten die in de afgelopen 2 jaar hebben plaatsgevonden.

De periode instellen

Gebruik het menu Periode om een van de vooraf gedefinieerde perioden te selecteren of een aangepaste periode in te stellen.

Voor de periode wordt de tijdzone van uw besturingssysteem gebruikt.

De inhoud filteren

1. Gebruik het menu Locatie om het account of de property te selecteren waarvan u de wijzigingen wilt bekijken.
  2. Klik op Meer filters om de opties te openen voor:
    • Elk itemtype: selecteer de itemtypen die u wilt opnemen.
    • Gewijzigd door: voer een of meer e-mailadressen in van gebruikers van wie u de wijzigingen wilt opnemen.
  3. Klik op Toepassen.

De inhoud doorzoeken

Gebruik het zoekveld bovenaan de tabel om inhoud te zoeken op basis van de gegevenstypen die in de kolommen worden vermeld (bijvoorbeeld datum, locatienaam of itemtype).

Voer datums in met dezelfde indeling als de kolomvermeldingen.

U kunt gedeeltelijke tekenreeksen opgeven, zoals de eerste 2 letters van een maand of enkele letters uit het e-mailadres van een gebruiker.

Aanvullende details bekijken

Klik in de rij van een afzonderlijke wijziging op Informatie om aanvullende details te bekijken, zoals de status vóór en na van een account of property. De aanvullende details tonen u de Admin API-weergave van het object.

Voor de periode wordt de tijdzone van uw besturingssysteem gebruikt.

De inhoud filteren

1. Gebruik het menu Locatie om het account of de property te selecteren waarvan u de wijzigingen wilt bekijken.
  2. Klik op Meer filters om de opties te openen voor:
    • Elk itemtype: selecteer de itemtypen die u wilt opnemen.
    • Gewijzigd door: voer een of meer e-mailadressen in van gebruikers van wie u de wijzigingen wilt opnemen.
  3. Klik op Toepassen.

De inhoud doorzoeken

Gebruik het zoekveld bovenaan de tabel om inhoud te zoeken op basis van de gegevenstypen die in de kolommen worden vermeld (bijvoorbeeld datum, locatienaam of itemtype).

Voer datums in met dezelfde indeling als de kolomvermeldingen.

U kunt gedeeltelijke tekenreeksen opgeven, zoals de eerste 2 letters van een maand of enkele letters uit het e-mailadres van een gebruiker.

Aanvullende details bekijken

Klik in de rij van een afzonderlijke wijziging op Informatie om aanvullende details te bekijken, zoals de status vóór en na van een account of property. De aanvullende details tonen u de Admin API-weergave van het object.