[GA4] Gebruiksanalyse

Verken segmenten van gebruikers en bekijk individuele gebruikersactiviteiten.

Met Gebruiksanalyse kunt u specifieke groepen gebruikers selecteren, zoals gebruikers die werken met uw property in zowel uw app als op uw website, en de activiteiten van elke individuele gebruiker weergeven. Inzicht in individueel gedrag is belangrijk als u de gebruikerservaring wilt personaliseren of als u inzicht wilt krijgen in of problemen wilt oplossen met een bepaalde gebruikersstroom. Bijvoorbeeld als u het gedrag van een gebruiker met een ongebruikelijk hoge bestelwaarde wilt analyseren, of zien waar een gebruiker die iets probeerde te bestellen, problemen ondervond.

In dit artikel:

Een gebruiksanalyse maken

1. Log in bij Google Analytics.
  2. Klik links op Verkennen .
  1. Klik bovenaan het scherm op Templategalerij en selecteer de template Gebruiksanalyse.
  2. Stel uw verkenning in aan de hand van de onderstaande opties.

U kunt ook een analyse maken op basis van waarden in uw huidige visualisatie:

1. Selecteer een bestaande visualisatie of maak een nieuwe visualisatie.
  2. Breng de gewenste aanpassingen aan (voeg dimensies en statistieken toe, pas een filter of segment toe of wijzig de periode).
  3. Klik met de rechtermuisknop op een gegevenspunt in de visualisatie.
  4. Selecteer Gebruikers bekijken.

Er wordt een nieuw analysetabblad geopend. De aanpassingen die u heeft doorgevoerd voor de vorige techniek, worden toegepast als tijdelijk segment in de gebruiksanalyse.

Tijdelijke segmenten worden aan de linkerkant getoond met een gestreepte rand. Klik op het segment om het te bewerken of op te slaan.

Hoe Gebruiksanalyse werkt

Gebruiksanalyse toont de gebruikers in een bestaand segment of in het tijdelijke segment dat voortvloeit uit andere verkenningstechnieken. In de lijst kunt u meer gedetailleerde informatie vinden over individuele gebruikers, zoals hoe en wanneer die gebruiker is geworven, overzichtsstatistieken voor de gebruiker en een tijdlijn van de activiteiten van de gebruiker op uw site of in uw app. U kunt een segment maken op basis van de verschillende gebeurtenissen die de gebruiker heeft geactiveerd om te zien of andere gebruikers in de toekomst ook soortgelijke acties uitvoeren.

De verkenning aanpassen

Apparaat-ID en Naam van stream zijn vereist en de enige mogelijke dimensies. U kunt de statistieken echter wijzigen door ze toe te voegen aan of te verwijderen uit het gedeelte Waarden van het deelvenster 'Instellingen voor tabblad'.

De rijen aanpassen

De verkenning laat standaard de top 10 gebruikers per sessie zien. Het aantal getoonde gebruikers aanpassen bij Instellingen voor tabblad:

• Met Rijen weergeven verhoogt of verlaagt u het aantal rijen in de lijst.
  • De Beginrij bepaalt met welke rij de lijst begint.
  • Met Sorteren kunt u de lijst sorteren door op de kolomtitel van een statistiek te klikken.
  • Met het Type cel kunt u statistieken in de lijst weergeven als platte tekst of de visuele weergave verbeteren met gekleurde balken of heatmaps.

Een segment toepassen

Sleep een bestaand segment uit de meest linkse lijst naar het segmentdoel in het deelvenster Instellingen. U kunt dan de gebruikers verkennen die door dat segment zijn gedefinieerd.

Een filter toepassen

U kunt de gegevens beperken die in de lijst Verkenning worden getoond door een filter toe te passen op basis van een of meer dimensies of statistische gegevens. Als het filter meerdere voorwaarden bevat, worden deze toegepast met EN-logica.

De rapportageperiode wijzigen

Gebruik de agenda-opties in het deelvenster Variabelen uiterst links om de periode aan te passen en een vergelijking te maken met gegevens uit een eerdere periode.

Activiteit van individuele gebruikers bekijken

U kunt de activiteit van individuele gebruikers bekijken door op een specifiek record in de analysetabel te klikken.

Zo krijgt u gedetailleerde informatie over hoe en wanneer deze gebruiker is geworven, plus een tijdlijn van gebeurtenissen die door die gebruiker op uw site of in uw app zijn geactiveerd, gegroepeerd op datum.

De activiteitenlijst aanpassen

Met de opties in het gedeelte TIJDLIJN aan de linkerkant kunt u het volgende doen:

• Geselecteerde gebeurtenissen tonen
  • De tijdlijn als een samengevouwen of uitgevouwen lijst weergeven
  • De gebeurtenissen op de tijdlijn sorteren

Een segment maken van individuele gebruikers

In de tijdlijn kunt u een segment maken van alle gebruikers met een specifieke reeks gebeurtenissen door een of meer afzonderlijke gebeurtenissen te selecteren. Klik dan rechtsboven op Segment maken. U kunt dit segment naar wens bewerken en daarna opslaan voor verdere verkenning of rapportage.

Gebruikersgegevens verwijderen

Waarschuwing: Verzoeken om gebruikersgegevens te verwijderen, kunnen niet ongedaan worden gemaakt.

Klik rechtsboven op Verwijderen.

De gegevens van de op dat moment weergegeven gebruiker worden binnen 24 uur niet meer getoond in de analyse en worden na 63 dagen permanent verwijderd.

Gegevens verwijderen voor pseudonieme ID's

Als u gebruikers-ID's verzamelt en gegevens wilt verwijderen voor een pseudonieme ID die ook aan een van deze gebruikers is gekoppeld, kunt u de Analytics-interface gebruiken zoals hieronder wordt beschreven. Gegevens kunnen ook programmatic worden verwijderd met de API voor verwijderen van gebruikers.

Pas uw eigen methode toe om de koppeling tussen de gebruikers-ID en de pseudonieme ID te maken: Analytics biedt dit type functionaliteit niet.

Als een gebruiker is ingelogd, worden de gebeurtenisgegevens voor die gebruiker aangeduid met de gebruikers-ID die u opgeeft. Als de gebruiker is uitgelogd, worden de gebeurtenisgegevens van die gebruiker vastgesteld met een pseudonieme ID.

Als u alle gebeurtenisgegevens van een gebruiker wilt bekijken die alleen worden aangegeven met de gepseudonimiseerde ID, wijzigt u de identiteit voor rapportage van Gemengde identiteit (waarbij rekening wordt gehouden met gebruikers-ID en modellering) in Alleen per apparaat:

1. Klik in Beheerder onder Gegevensweergave op Identiteit voor rapportage.
  2. Selecteer Alleen op basis van apparaatgegevens.
  3. Klik op Opslaan.

Nadat u de identiteit voor rapportage heeft gewijzigd:

1. Open een nieuwe gebruiksanalyse om de hele lijst van pseudonieme ID's te bekijken.
  2. Selecteer de ID die is gekoppeld aan de gegevens die u wilt verwijderen.
  3. Klik rechtsboven op Verwijderen om de gegevens van die gebruiker te verwijderen.