[GA4] Käyttäjäkartoitus

Tutki käyttäjäsegmenttejä ja perehdy yksittäisten käyttäjien toimintaan.

Käyttäjäkartoitusten avulla voit valita tiettyjä käyttäjäryhmiä (esim. käyttäjät, jotka ovat olleet aktiivisia sekä sovelluksessa että sivustolla) ja tutkia kunkin käyttäjän toimintaa yksityiskohtaisesti. Yksittäisten käyttäjien toiminnan ymmärtäminen on tärkeää, kun haluat personoida käyttökokemuksen tai saada tietoa tietystä käyttökulusta tai ratkaista siihen liittyviä ongelmia. Saatat esimerkiksi haluta analysoida sellaisen käyttäjän toimintaa, jonka tilauksen keskimääräinen arvo on epätavallisen korkea, tai nähdä, missä tilauksen vaiheessa käyttäjä kohtasi ongelmia.

Sisältö:

Käyttäjäkartoituksen luominen

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Valitse vasemmalta Tutki.
  1. Klikkaa näytön yläreunasta Malligalleria ja valitse sitten Käyttäjäkartoitus‑malli.
  2. Luo kartoitus käyttämällä alla kuvattuja vaihtoehtoja.

Voit myös luoda kartoituksen nykyisen visualisointisi arvojen perusteella seuraavasti:

1. Valitse aiemmin luotu visualisointi tai luo uusi.
  2. Tee haluamasi muutokset (lisää ulottuvuuksia ja mittareita, ota käyttöön suodatin tai segmentti tai muuta ajanjaksoa).
  3. Klikkaa visualisoinnista arvopistettä kakkospainikkeella.
  4. Valitse Näytä käyttäjät.

Uusi kartoituksen välilehti avautuu. Edellisessä tekniikassa tekemäsi muokkaukset otetaan käyttöön väliaikaisena segmenttinä käyttäjäkartoituksessa.

Väliaikaiset segmentit näkyvät vasemmalla katkoviivoilla ympäröityinä. Klikkaa segmenttiä, jos haluat muokata sitä tai tallentaa sen.

Näin käyttäjäkartoitus toimii

Käyttäjäkartoituksesta näet käyttäjät, jotka muodostavat nykyisen segmentin tai muista Kartoitusten tekniikoista peräisin olevan väliaikaisen segmentin. Voit siirtyä listassa yksityiskohtiin nähdäksesi tarkkoja tietoja yksittäisistä käyttäjistä, esimerkiksi käyttäjän hankintatavan ja ‑ajankohdan, yhteenvedon käyttäjän mittareista ja aikajanan hänen toiminnastaan sivustollasi tai sovelluksessasi. Voit luoda segmentin käyttäjän eri tapahtumista, jotta näet, tekevätkö muut käyttäjät samoja valintoja jatkossa.

Kartoituksen muokkaaminen

Laitteen tunnus ja striimin nimi ovat pakollisia. Ne ovat ainoat käytettävissä olevat ulottuvuudet. Voit kuitenkin muuttaa mittareita lisäämällä tai poistamalla niitä Välilehden asetukset ‑paneelin Arvot-osiosta.

Rivien muokkaaminen

Kartoituksessa näkyy oletuksena 10 tärkeintä käyttäjää istuntojen mukaan. Voit muokata kartoituksessa näkyvien käyttäjien määrää välilehden asetuksista seuraavasti:

• Näytettävät rivit vähentää tai lisää listassa näkyvien rivien määrää.
  • Ensimmäinen rivi määrittää, mikä rivi näkyy listassa ensimmäisenä.
  • Lajittele lista klikkaamalla tietosarakkeen otsikkoa.
  • Solun tyyppi ‑asetuksista voit valita, näytetäänkö lista pelkkänä tekstinä vai lisätäänkö siihen visuaalisia korostuksia, kuten värikkäitä palkkeja tai lämpökarttoja.

Segmentin käyttöönotto

Vedä segmentti vasemman reunan listasta asetuspaneelin segmenteille varattuun kohtaan. Sitten voit tutkia kyseisessä segmentissä määritettyjä käyttäjiä.

Suodattimen käyttöönotto

Voit rajata kartoituslistassa näkyvää dataa ottamalla käyttöön suodattimen, joka perustuu yhteen tai useampaan ulottuvuuteen tai mittariin. Jos suodatin sisältää useita ehtoja, ne yhdistetään JA-logiikalla.

Raporttijakson muuttaminen

Muuttujapaneelin kalenterivaihtoehtojen avulla voit muuttaa ajanjaksoa ja verrata dataa aiemman ajanjakson dataan.

Yksittäisen käyttäjän toiminta

Voit nähdä yksittäisten käyttäjien toiminnan, kun klikkaat käyttäjäkartoitustaulukosta tiettyä merkintää.

Tästä näet yksityiskohtaisia tietoja, kuten käyttäjän hankintatavan ja ‑ajankohdan sekä aikajanan käyttäjän käynnistämistä tapahtumista sivustollasi tai sovelluksessasi ryhmiteltyinä päivämäärän mukaan.

Toimintalistan muokkaaminen

Käytä vasemman reunan AIKAJANA-osion vaihtoehtoja:

• Näytä valitut tapahtumat.
  • Näytä aikajana tiivistettynä tai laajennettuna listana.
  • Lajittele aikajanan tapahtumat.

Segmentin luominen yksittäisistä käyttäjistä

Aikajanalla voit luoda segmentin kaikista tiettyjä valintoja tehneistä käyttäjistä valitsemalla yhden tai useita tapahtumia. Klikkaa sitten oikeasta yläkulmasta Luo segmentti. Voit tarvittaessa muokata segmenttiä ja tallentaa sen myöhempää kartoitusta tai raportointia varten.

Käyttäjädatan poistaminen

Varoitus: Käyttäjädatan poistopyyntöä ei voi kumota.

Klikkaa oikeasta yläkulmasta Poista.

Tällä hetkellä näkyvissä oleva käyttäjädata lakkaa näkymästä kartoituksessa 24 tunnin kuluessa, ja se poistetaan pysyvästi 63 seuraavan päivän kuluessa.

Datan poistaminen pseudonyymin tunnuksen perusteella

Jos keräät käyttäjätunnuksia ja haluat poistaa johonkin näistä käyttäjätunnuksista liitetyn pseudonyymin tunnuksen datan kokonaan tai osittain, voit käyttää Analytics-käyttöliittymää seuraavassa kuvatulla tavalla. Voit myös poistaa dataa ohjelmallisesti käyttämällä User Deletion APIa.

Sinun on käytettävä omaa menetelmääsi käyttäjätunnuksen ja pseudonyymin tunnuksen liittämiseksi toisiinsa: Analyticsissa ei ole tämän tyyppistä toimintoa.

Kun käyttäjä on kirjautunut sisään, kyseiseen käyttäjään liittyvä tapahtumadata liitetään antamaasi käyttäjätunnukseen. Kun käyttäjä on kirjautunut ulos, kyseisen käyttäjän tapahtumadata liitetään pseudonyymiin tunnukseen.

Jos haluat nähdä käyttäjän kaiken tapahtumadatan vain pseudonyymin tunnuksen mukaan, vaihda raportointi-identiteetti "Yhdistelmä" (joka huomioi käyttäjätunnuksen ja mallinnuksen) "Vain laitteen mukaan" ‑identiteettiin.

1. Valitse Järjestelmänvalvoja ja klikkaa Datan näyttäminen ‐kohdasta Raportointi-identiteetti.
  2. Valitse Vain laitteen mukaan.
  3. Klikkaa Tallenna.

Kun olet vaihtanut raportointi-identiteetin, tee näin:

1. Avaa uusi käyttäjäkartoitus, niin näet kattavan listan pseudonyymeistä tunnuksista.
  2. Valitse tunnus, joka liittyy poistettavaan dataan.
  3. Klikkaa oikeasta alakulmasta Poista poistaaksesi kyseisen käyttäjän datan.