Käyttäjien sitoutumisen syventäminen tavoitteen reitin avulla

Selvitä, mikä sisältö toimii hyvin ja mikä huonosti.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten Tavoitereitti-raportti auttaa sinua ymmärtämään ja parantamaan käyttäjäkokemusta sivustollasi. Tutustu aluksi alla olevaan Liittyviä aiheita -osioon.

Sivuston hyvin toimivien osien tunnistaminen auttaa syventämään käyttäjien sitoutumista. Ravintoloilla on tapana aika ajoin poistaa ruokalistaltaan harvoin tilattuja annoksia, kun taas suosikit säilytetään. Samalla tavalla sinä voit arvioida liikennemalleja selvittääksesi, mikä sisältö kiinnostaa käyttäjiä eniten, mikä taas ohitetaan ja mikä toimii poistumiskohtana sivustoltasi.

Tässä artikkelissa:

Mainostajille ja julkaisijoille

Käyttäjien sitouttaminen on erityisen tärkeää sivustoilla, joilla mainontaa myydään liikenteen määrän perusteella. Mitä enemmän käyttäjiä saat houkuteltua ja mitä pidempään saat heidät viihtymään mainoksia sisältävillä sivuilla, sitä parempi on tuotto.

Tässä tapauksessa tavoitteenasi ei ole tietty sivu vaan pikemmin joukko sivuja tai näkymiä, johon pyrit ohjaamaan tietyn määrän liikennettä. Jos tarjoat esimerkiksi uutissisältöä, haluat ehkä luoda eri suppilot politiikkaa, urheilua ja viihdettä varten. Sen jälkeen voit verrata eri suppiloiden suhteellisia liikennemääriä ja sitoutumistasoja. Saatat esimerkiksi huomata, että urheilusivusi ovat suosittuja pudotuspelien aikana, mutta politiikkasivusi eivät kiinnosta vaalien aikaan. Tällöin sinun kannattaa tutkia, onko urheilusivuilla käytetyissä asetteluissa tai sisältöjen luontitavoissa jotakin, mikä voisi elvyttää myös politiikkasivuja.

Verkkokauppasivustoille

Koska verkkokauppasivuston avulla on tarkoitus myydä tuotteita, sivulla käytetty aika ei luultavasti ole yhtä tärkeä tekijä kuin se, että käyttäjä saadaan tehokkaasti siirrettyä ostoskori- ja maksusivulle. Voit määrittää suppiloita, joiden tavoitteena on ostoskori- tai maksusivu ja joissa tuotesivut on määritetty suppilon eri vaiheiksi. Tämän jälkeen voit tutkia, ovatko tietyt tuotesivut tehokkaampia kuin toiset. Onko liikenne joidenkin sivujen kautta jatkuvasti suurempaa kuin toisten sivujen kautta? Toimivatko jotkin sivut toisia paremmin kanavina, joiden kautta käyttäjät siirtyvät ostoskorisivulle? Onko kyse ainoastaan paremmin myyvistä tuotteista vai onko sivujen rakenteessa eroja, jotka voisivat selittää liikenteen määrissä havaitut erot? Sisältävätkö paremmin tuloksia tuottavat sivut enemmän tietoa tuotteista, enemmän asiakasarvioita tai kenties enemmän mahdollisuuksia tarkastella tuotteita ennen niiden lisäämistä ostoskoriin?