Verifiera visningsfilter

Spara tid och skydda informationen genom att testa filtren innan du tillämpar dem på en vy.

Med filterverifiering kan du förhandsgranska effekten av ett filter på inkommande trafik innan du tillämpar det. Det finns flera fördelar med att verifiera filtret:

• Det tar tid (ända upp till 24 timmar) innan effekterna av filtret blir synliga i informationen. Genom att verifiera filtret ser du de potentiella effekterna av filtret just nu.
  • Filtereffekterna är permanenta. Filtrerad data kan inte återställas till sitt ursprungliga ofiltrerade tillstånd. Med filterverifiering kan du upptäcka fel och problem innan du sparar filtret och riskerar att påverka den faktiska informationen på oönskade sätt.
  • Det är betydligt enklare att testa varianter av filtren med filterverifieringsfunktionen än utan.

Av de här skälen bör du alltid verifiera filtren innan du sparar dem.

I den här artikeln:

Videoöversikt

Har du bråttom? Titta på den här korta översiktsvideon (cirka tre minuter).

Översikt över Filterverifiering

Verifiera ett filter

Även när du använder filterverifiering rekommenderar vi starkt att du tillämpar nya filter på ett testurval innan du tillämpar dem på de riktiga dataurvalen.
  1. Följ stegen i Skapa/hantera filter för dataurval när du vill skapa filtret och lägga till det i ett dataurval.
  2. Klicka på länken Verifiera detta filter innan du sparar filtret.
  3. Finjustera filtret vid behov och klicka på länken Verifiera igen tills dataurvalet i kolumnen Med filter ser ut som förväntat.
  4. Om det inte returneras några resultat och det här meddelandet visas:
    ”Filtret har inte medfört ändringar i informationen.”

ska du justera filtret eller klicka på Verifiera med en större datauppsättning.
  5. När du är nöjd med filtret klickar du på Spara och sparar det.

Så fungerar filterverifiering

Filterverifiering innebär att du tillämpar ett nytt filter som inte har sparats på ett dataurval från sju dagar i den aktuella vyn. Resultatet av det nya filtret jämförs med det ursprungliga dataurvalet, och det visas en lista över raderna som har ändrats. Funktionen liknar funktionen Jämför filer i en textredigerare eller kommandot diff i kommandoradsverktyget.

De ändrade raderna visas i kolumnerna Utan filter och Med filter i en förhandsgranskningstabell. Kolumnen Utan filter visar de ursprungliga datarader som skulle ha ändrats om filtret hade tillämpats föregående vecka. Kolumnen Med filter visar hur samma rader skulle se ut med det nya filtret. Skillnaden mellan kolumnerna är den effekt som det nya filtret skulle ha fått om det hade använts för sju dagar sedan. Det är som att ha en egen tidsmaskin i Analytics!

Bilden nedan visar ett exempel på en förhandsgranskningstabell. Filtret baseras på uteslutna träffar där fältet Värdnamn innehåller ads.google.com. Kolumnen Utan filter (objekt 1) visar dataraderna innan filtret användes. Kolumnen Med filter (objekt 2) visar hur raderna skulle tas bort med filtret.

Screenshot of filter verification preview table showing before and after columns for a filter excluding hostname contains adwords.google.com. Before table shows 2 rows affected by the filter. After table contains no rows, showing the filter would exclude those rows.
Förhandsgranskningstabell för filterverifiering

Ibland innehåller det ursprungliga dataurvalet inga rader som matchar filtervillkoren. I så fall visas inte förhandsgranskningstabellen alls. I stället kan du välja att justera filtret (du kanske inte ställde in det på rätt sätt) eller använda det på ett större urval av datarader. När du väljer det här alternativet används samma sökfråga som tidigare, men det returneras fler rader.

Vad ska jag göra om förhandsgranskningstabellen inte visas?

Om Analytics ändå inte kan hitta några rader som påverkas av filtret, kan det bero på att den aktuella vyn inte samlar in den data som filtret är inriktat på. Överväg i så fall att välja en annan datavy, eller kontrollera om problemet orsakas av andra filter som används på vyn.

Exempel med filterverifiering

Anta att du samlar in träffar på tre värdnamn: support.mycompany.com, sales.mycompany.com och ads.mycompany.com. Du vill skapa en vy som enbart visar träffar på supportdomänen. Därför skapar du en ny vy och definierar ett anpassat filter där fältet Värdnamn matchar filtermönstret support\.mycompany\.com.

Analytics verifierar filtret genom att beräkna en urvalsfrekvens, och väljer en basuppsättning datarader för det aktuella dataurvalet från sju dagar tillbaka. Den resulterande informationen kan se ut så här:

Dataurval
Värdnamn Sessioner Sidvisningar
service.mycompany.com 337 1 011
support.mycompany.com 3 707 35 722
sales.mycompany.com 148280 1 357 773

Analytics tillämpar sedan det nya filtret på det ursprungliga dataurvalet och registrerar vilka rader som skulle ändras som resultat av filtret. Raderna visas i kolumnen Utan filter. Bara de poster som skulle ha tagits med, uteslutits eller ändrats av det nya filtret visas här.

Raderna i kolumnen Med filter visar vad som skulle ha hänt med de berörda raderna om filtret hade använts (det vill säga om de skulle ha tagits med, uteslutits eller ändrats).

I det här exemplet filtrerar vi på support\.mycompany\.com. Kolumnen Utan filter innehåller alla rader där fältet Värdnamn innehåller domänen. (I det här fallet är det en enda rad.) Kolumnen Med filter visar resultatet av att använda Inkludera-filtret på hela dataurvalet. Den innehåller bara den matchande raden.

Utan filter
Värdnamn Sessioner Sidvisningar
support.mycompany.com 3 707 35 722
Med filter
Värdnamn Sessioner Sidvisningar
support.mycompany.com 3 707 35 722

Begränsningar för filterverifiering

• Eftersom filterverifiering används på ett beräknat urval data kan vi inte garantera att resultatet alltid är felfritt. Behåll alltid en ofiltrerad vy av informationen för säkerhets skull.
  • På grund av sekretessbegränsningar går det inte att verifiera filter med geografiskt baserade fält.
  • Avancerade filter kan inte verifieras.

Skapa och hantera vyfilter.