Over geoptimaliseerde e-commerce

In dit artikel:

Winkel- en koopgedrag

Het rapport Winkelen-analyse geeft u inzicht in de winkelactiviteit: productpaginaweergaven, toevoegen en verwijderen van producten uit winkelwagentjes en geïnitieerde, verlaten en voltooide transacties.

Economische prestaties

De rapporten 'Overzicht' en 'Productprestaties' bevatten gegevens over de opbrengst en de conversieratio's die uw producten genereren, over het aantal producten dat een gemiddelde transactie bevat, over de gemiddelde bestelwaarde, over teruggaven die u moest verwerken, en over de snelheid waarmee gebruikers producten toevoegen aan hun winkelwagentjes en aankopen doen nadat ze pagina's met productdetails hebben bekeken.

Een basisimplementatie van tags voor geoptimaliseerde e-commerce geeft u de beschikking over gegevens voor individuele producten. U kunt echter eenvoudig categorie- en merkproperty's toevoegen, zodat u de gegevens ook vanuit die perspectieven kunt evalueren. Deze property's maken gebruik van tekenreekswaarden, zodat u alle categorie- en merktaxonomieën kunt maken die relevant zijn voor uw bedrijf.

Effectiviteit van uw merchandising

U wilt natuurlijk niet alleen de productprestaties meten, maar ook de prestaties van de interne en externe marketingactiviteiten waarmee de verkoop van uw producten wordt gestimuleerd.

Met het rapport 'Partnercode' kunt u opbrengsten, transacties en de gemiddelde bestelwaarde volgen als deze zijn gekoppeld aan partnersites die klanten naar uw site sturen.

In het rapport 'Kortingsbon voor bestelling' kunt u deze zelfde statistieken bijhouden voor kortingsbonnen die kunnen worden ingewisseld bij een bestelling.

Het rapport 'Kortingsbon voor product' laat zien hoe effectief productspecifieke kortingsbonnen zijn met betrekking tot opbrengst, unieke aankopen en productopbrengst per aankoop.

Als u gebruikmaakt van interne promoties, bijvoorbeeld interne banners die de verkoop op een ander deel van uw site promoten, kunt u de weergaven, klikken en klikfrequentie van deze promoties volgen in het rapport 'Interne promotie'.

Productattributie

Het rapport 'Productlijstprestaties' in 'Geoptimaliseerde e-commerce' bevat nuttige gegevens over productattributie. Het rapport bevat het kenmerk 'laatste actie' dat op productniveau credit toeschrijft aan de laatste productlijst waarmee de gebruiker interactie heeft gehad voorafgaand aan de conversiegebeurtenis (bijvoorbeeld toevoegen aan winkelwagentje, afrekenen of aankoop).

Met gegevens over productattributie krijgt u inzicht in de productlijsten die conversies genereren. Hiermee kunt u uw merchandisingactiviteiten optimaliseren en de verkoop stimuleren. U kunt nu bijvoorbeeld beter zien of gebruikers een product kopen als gevolg van een klik op een productblok, een categoriepagina of op de pagina met zoekresultaten.

Zorg ervoor dat u het lijstkenmerk specificeert in uw gegevens voor e-commerce-acties als u aan de slag gaat met producttoeschrijving. Dit lijstveld wordt vervolgens gebruikt om de categorieën 'Product toegevoegd aan winkelwagentje', 'Productbetalingen', 'Unieke aankopen' en 'Productopbrengst' toe te wijzen in het rapport Productlijstprestaties.

E-commercegegevens van uw site in Analytics weergeven

Als u deze gegevens in uw rapporten wilt weergeven, moet u:

Desgewenst kunt u:

Opmerking: Gebruik voor oudere analytics.js-implementaties de plug-in ec.js om uw site te taggen.

Analytics is een partnerschap aangegaan met providers van e-commerce-platforms om kant-en-klare integraties aan onze gezamenlijke klanten te kunnen bieden. Als u een van deze platforms gebruikt, kunt u gebruikmaken van 'Geoptimaliseerde e-commerce' door een van deze integraties te installeren. Ga naar de Partnergalerij voor meer informatie over onze aanbevolen partners 'Geoptimaliseerde e-commerce'.