[UA] Web- of app-gegevens wegfilteren

Als u web- en app-hits naar één property stuurt, worden de web- en app-hits samen gerapporteerd, tenzij u ze filtert.
Dit artikel gaat over hoe u web- of app-gegevens wegfiltert in Universal Analytics-weergaven. Ga naar [GA4] Subsets van gegevens filteren, hierover rapporteren of de toegang ertoe beperken voor informatie over hoe u gegevens filtert in Google Analytics 4.

Alle gegevens die u naar een property stuurt, verschijnen automatisch in al uw weergaven, tenzij u een filter maakt en toepast dat bepaalde gegevens verwijdert. Dit betekent dat als u hits van een website en een mobiele app verzamelt en naar een property verzendt, uw web- en app-hits samen worden gerapporteerd. Alle web- en app-gegevens worden weergegeven in alle weergaven die aan die property zijn gekoppeld, totdat u een weergavefilter toevoegt om de gegevens te scheiden.

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Een weergave met alleen app-gegevens maken (webhits wegfilteren)

Nadat u dit filter heeft gemaakt, worden er in deze rapportageweergave alleen app-gegevens weergegeven.

1. Log in bij Google Analytics..
  2. Klik op Beheerder en ga naar het gewenste account en de gewenste property en weergave.
    Als de property maar één weergave heeft, maakt u een nieuwe weergave en filtert u de gegevens van die weergave.
  3. Klik in de kolom WEERGAVE op Filters.
  4. Klik op +Nieuw filter (en selecteer zo nodig Nieuw filter maken).
  5. Voeg een Filternaam toe.
    Gebruik een informatieve naam, zoals 'alleen app-gegevens' of 'webhits verwijderen', zodat meteen duidelijk is waar het filter voor bedoeld is.
  6. Selecteer het filtertype: Aangepast en Opnemen.
  7. Selecteer in het menu Filterveld de optie Applicatie?.
  8. Selecteer onder Filterveld de optie JA.
  9. Klik op Opslaan.

Een weergave met alleen webgegevens maken (app-hits wegfilteren)

Nadat u dit filter heeft gemaakt, verschijnen er alleen webgegevens in deze rapportageweergave.

1. Log in op uw Analytics-account.
  2. Ga naar het gewenste account en de gewenste property en weergave.
    Als de property maar één weergave heeft, maakt u een nieuwe weergave en filtert u de gegevens van die weergave.
  3. Klik op +Nieuw filter (en selecteer zo nodig Nieuw filter maken).
  4. Voeg een Filternaam toe.
    Gebruik een informatieve naam, zoals 'alleen webgegevens' of 'app-hits verwijderen', zodat meteen duidelijk is waar dit filter voor bedoeld is.
  5. Selecteer het filtertype: Aangepast en Opnemen.
  6. Selecteer in het menu Filterveld de optie Applicatie?.
  7. Selecteer onder Filterveld de optie NEE.
  8. Klik op Opslaan.