Slik fungerer autoLink-programtillegget (analytics.js)

Når du legger til Autolink-programtillegget i taggen din, lastes det inn automatisk med sidene dine og søker etter understrengsamsvar i alle linker. Programtillegget gjenkjenner så eventuelle linker som har et domenenavn du har angitt i taggen. All trafikk som fører til klikk på en link til disse domenene, blir registrert som trafikk over flere domener, med mindre domenet som er med i linken, samsvarer eksakt med domenet til siden.

Hvis du for eksempel har konfigurert måling av flere domener på example-1.com og example-2.com, gjenkjenner autoLink-programtillegget linker som går fra example-1.com til example-2.com. Når en bruker besøker en side på example-1.com og klikker på en link til example-2.com, teller autoLink-programtillegget denne navigeringen som trafikk over flere domener.

Det er fullt mulig å konfigurere sider på en slik måte at programtillegget ikke fungerer. Du bør teste programtillegget på én side før du implementerer det på nettstedet i sin helhet.

For å konfigurere autoLink-programtillegget må du legge til programtillegget i taggen din, definere domenene du vil bruke, og så sørge for at det er tillatt å kjøre programtillegget på alle sidene.

Relaterte ressurser

analytics.js

gtag.js