Hur Google Ads-kampanjer visas

Kampanjer visas vanligen i Google Analytics exakt så som du har konfigurerat dem i Google Ads. Om du till exempel byter namn på Kampanj A till Kampanj B i Google Ads ändras namnet även i Analytics och all trafik tillskrivs Kampanj B.

Det finns dock två undantag:

• Kampanjer som har bytt namn i Google Ads före den första april 2009
    Namnbyten för kampanjer som gjordes i Google Ads efter den första april 2009 återspeglas automatiskt i dina Analytics-rapporter. Om du ändrade en kampanj i Google Ads före den första april 2009 kan du se flera poster i dina Analytics-rapporter. Om du till exempel bytte namn på Kampanj A till Kampanj B i Google Ads före den första april 2009 ser du två kampanjer i Analytics: en för Kampanj A med mätvärden för trafiken före namnbytet, och en för Kampanj B med mätvärden för trafiken efter namnbytet.
  • Kampanjer vars namn har ändrats i Google Ads efter att du aktiverat funktionen för åsidosättning av automatisk taggning i Analytics
    Om du har aktiverat funktionen för åsidosättning av automatiskt taggning i Analytics och sedan byter namn på en kampanj i Google Ads visas flera poster för samma kampanj i Analytics-rapporterna (för både det gamla och det nya kampanjnamnet). Det beror på att Analytics, när UTM-åsidosättning är aktiverat, registrerar kampanjnamnet vid tidpunkten för Google Ads-klicket och tillskriver trafiken till detta kampanjnamn, oavsett vad kampanjen för närvarande har för namn.

Data är endast tillgänglig för konton som är länkade för tillfället. Alla tidigare länkade konton som det finns data för men som inte längre är länkade sammanställs i en enda rad med namnet (not set). Så om du har flera Google Ads-konton länkade till ett Analytics-konto och du tar bort länken till alla utom ett av dessa Google Ads-konton visas följande i Analytics:

• korrekt kampanjdata för det länkade kontot och
  • (not set) för alla konton där det finns data men ingen aktiv länk.