[UA] Over weergaven

Uw gegevens openen, aanpassen en analyseren in een weergave.
In dit artikel wordt beschreven hoe u weergaven gebruikt in Universal Analytics. Ga naar [UA→GA4] Functies met betrekking tot Universal Analytics-weergaven in Google Analytics 4-property's voor een vergelijking van configuraties en functies die zijn gekoppeld aan weergaven in Universal Analytics en dezelfde of vergelijkbare configuraties en functies in Google Analytics 4.

Een rapportageweergave is het niveau in een Analytics-account waarop u rapporten en analysetools kunt openen.

Analytics maakt automatisch een ongefilterde weergave voor elke property in uw account, maar u kunt meerdere weergaven instellen voor een property. Gegevens die u naar een Analytics-property verzendt, worden automatisch weergegeven in alle weergaven die aan die property zijn gekoppeld. Als u bijvoorbeeld gegevens verzamelt van 2 websites en die naar 1 property verstuurt, verschijnen de gegevens van beide websites in alle rapportageweergaven voor die property. Dit geldt ook voor web- en app-gegevens. Als u gegevens verzamelt van een mobiele app en van een website, en zowel uw SDK als uw trackingcode gegevens sturen naar 1 property in uw Analytics-account, verschijnen alle gegevens (web- en app-hits) in alle rapportageweergaven die zijn gekoppeld aan die property.

U kunt filters gebruiken om weergaven aan te passen zodat slechts een subset van gegevens in uw rapporten wordt weergegeven. U kunt bijvoorbeeld een weergave hebben om al het interne verkeer uit te filteren en een andere om alleen activiteit van een specifieke websitedirectory of een specifiek subdomein op te nemen. Als u web- en app-gegevens naar dezelfde property verstuurt, kunt u filters gebruiken om web- of app-gegevens uit te sluiten van specifieke weergaven. Andere rapportagetools van Analytics, zoals Doelen, Segmenten en Meldingen worden toegepast op afzonderlijke weergaven. U kunt ook de gebruikerstoegang tot specifieke weergaven beperken en daarmee bepalen wie welke gegevens te zien krijgt.

We raden u aan filters niet te verwijderen uit of toe te voegen aan uw oorspronkelijke weergave. Wanneer u een weergave verwijdert, is die specifieke historische benadering van de gegevens verdwenen. Als u filters toevoegt aan een weergave, verdwijnen de gegevens die u uitsluit. Als u alle oorspronkelijke gegevens wilt behouden en ook de specifieke perspectieven voor de gegevens wilt beheren, maakt u een kopie van uw oorspronkelijke weergave of stelt u aanvullende weergaven in en past u elke weergave aan uw rapportagedoelen aan.

Verschil tussen web- en app-weergave

Wanneer u een weergave maakt, kunt u kiezen tussen een app-weergave en een webweergave. Deze 2 typen weergaven bieden u een iets andere analyse, maar zijn verder hetzelfde.

Beide typen weergaven kunnen alle gegevens tonen die u naar uw property stuurt, ongeacht hoe u die hits verzamelt. Zo kunt u webgegevens in uw app-weergaven bekijken en app-gegevens in uw webweergaven.

Als u slechts 1 type gegevens naar Google verstuurt, raden we u aan de weergaven te gebruiken die de beste analyses opleveren. Als u bijvoorbeeld alleen gegevens verzamelt uit mobiele apps, selecteert u app wanneer u een weergave maakt en als u alleen gegevens van websites verzamelt, selecteert u web.

Wanneer webweergaven hits van apps krijgen, wordt de browser vermeld als Google Analytics in het rapport Browser en besturingssysteem (onder Doelgroep > Technologie).