CPC-data samlas inte in

Ett av de vanligaste problemen med omdirigeringar är att CPC-informationen inte registreras på rätt sätt. Så här kan en vanlig situation se ut:

• En användare klickar på en Google Ads-annons som leder till www.example.com?gclid=XDF
  • (Parametern gclid lades till automatiskt av funktionen för automatisk taggning i Google Ads för att spåra kampanj-, medie- och sökordsdata i Analytics. Samma sak gäller manuellt angivna taggar med kampanjinformation, till exempel www.example.com?utm_source=google&utm_medium=cpc.)

• www.example.com?gclid=XDF omdirigerar användarens webbläsare till www.advertiser.com/product.htm och parametern gclid tas bort.

För att CPC-data ska kunna kopplas till klicket, måste målsidan (www.example.com i exemplet ovan) spåras med Analytics-spårningskoden. Dessutom måste du se till att Analytics-spårningskoden hinner användas på sidan innan omdirigeringen sker. Du kanske behöver lägga till en fördröjning i omdirigeringen så att kampanjparametrarna hinner registreras.

Alternativt kan du överföra parametrarna i målsidesadressen för omdirigeringen (www.advertiser.com/product.htm i exemplet ovan). När Analytics-spårningskoden på målsidan registrerar parametrarna i webbadressen, kopplas besöket till rätt kampanjinformation.

Du kan testa om parametern gclid försvinner på webbplatsen på grund av en omdirigering. Kopiera annonsens måladress och klistra in den i en webbläsare, och lägg till följande testparameter:

?gclid=123-abCD

Tryck på Retur. Om du inte ser testparametern i webbläsaren, har den försvunnit på grund av omdirigeringen.

Observera att parametern gclid föregås av ? när den är den första eller enda parametern. Lägg till parametern gclid i webbadressen med prefixet & om det inte finns flera parametrar.

Läs mer om hur du tar reda på om du kan använda automatisk taggning på din webbplats.