Het rapport 'Doelprocesstroom' gebruiken om problemen met de prestaties van uw site op te sporen en op te lossen

Onderzoek uw site met behulp van vier belangrijke startdimensies.

In dit artikel wordt door vier belangrijke vragen te beantwoorden, uitgelegd hoe u het rapport 'Doelprocesstroom' gebruikt om ervoor te zorgen dat uw site optimaal presteert. Lees voordat u verdergaat de artikelen waarnaar wordt verwezen in het gedeelte Gerelateerde bronnen.

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Functioneert een medium niet naar verwachting?

Stel uw startdimensie in op Medium:

Starting dimension set to Medium
De startdimensie instellen op Medium

Stel dat u onlangs een nieuwe e-mailcampagne bent begonnen en dat u wilt zien hoe effectief deze campagne verkeer en conversies genereert. Als u uw visualisatie instelt met Medium als startdimensie en in de eerste kolom e-mail niet ziet als een van de knooppunten, weet u meteen dat er iets mis is. Misschien bent u wat te ongeduldig en heeft u niet lang genoeg gewacht voordat er gegevens beschikbaar zijn in Analytics. Misschien is er iets mis gegaan bij de externe partij die uw e-mail distribueert. De tekst kan slecht vertaald zijn en daarom niet de gewenste impact hebben op een buitenlands publiek. Of het is iets eenvoudigs zoals een ontbrekende link in het bericht of een link die naar de verkeerde URL verwijst.

Anderzijds kunt u ontdekken dat een e-mailcampagne gewoon geen effectieve aanpak is voor het doel dat u in gedachten heeft en kunt u stoppen met het toekennen van budget aan het verzenden van e-mail.

Neem uw sitezoekpagina op als een trechterstap:

Example Goal flow with search
De sitezoekpagina opnemen in een doeltrechter om de sitezoekfunctie te evalueren

Als u in een webweergave de sitezoekfunctie instelt en configureert, kunt u uw zoek-URL opnemen in een doeltrechter om na te gaan of de sitezoekfunctie functioneert zoals u verwacht. U verwacht bijvoorbeeld dat gebruikers op een categoriepagina specifieke items zoeken. U kunt de zoek-URL dan in de trechter opnemen na de categoriepagina. Als uw sitezoekfunctie naar verwachting functioneert, ziet u waarschijnlijk verkeer vanaf het zoekknooppunt naar uw doelpagina. Als er echter problemen zijn met uw sitezoekfunctie, ziet u vermoedelijk zeer weinig of geen verkeer van het zoekknooppunt naar uw doelpagina.

U kunt op de verbindingen vanaf de bronnen klikken om te zien hoe het verkeer terugkeert vanaf het zoekknooppunt en uiteindelijk afneemt.

Is uw website goed geconfigureerd voor verschillende technologieën?

Gebruik de technologie-gerelateerde Gebruiker-dimensies om na te gaan hoe goed uw site presteert binnen verschillende browsers, besturingssystemen, schermresoluties, enzovoort.

Verkeer door de dimensie 'Browser' weergeven.
Verkeer bekijken vanuit een specifieke browser.

Voor deze weergaven kunt u dezelfde benadering toepassen als bij de vorige. Als u voor een bepaalde browser een aanzienlijke uitval ziet, moet u ervoor zorgen dat uw site in die browser wordt weergegeven zoals u verwacht. Ziet u een aanzienlijke uitval bij een lagere schermresolutie, dan kunt u controleren of zaken als de knop In winkelwagentje of links goed zichtbaar zijn en of er ook op kleine schermen goed op kan worden geklikt.

Moet uw content worden vertaald?

Verken uw doelen met de dimensie Taal.

Verkeer door een dimensie 'Taal' markeren
De Taal-dimensies van een doelprocesstroom onderzoeken

Als u uw content aanbiedt in verschillende taalversies, stelt u voor elke taal doelen en trechters in en gebruikt u de taalspecifieke pagina's of schermen voor de trechterstappen. Vervolgens gebruikt u in het rapport 'Doelprocesstroom' de dimensie Taal om te zien hoe uw gebruikers zijn verspreid over het taalspectrum, en of u in elke taal evenveel succes heeft.

Klik op de Taal-dimensieknooppunten in de eerste kolom en gebruik Alleen dit segment weergeven of Zoekverkeer via dit punt markeren om te kijken hoe het aantal bezoekers in elke taal zich verhoudt tot het aantal conversies. Dit kan leiden tot actiegerichte inzichten over uw content.

Stel dat u constateert dat de conversieratio voor Amerikaans-Engels-sprekend verkeer op uw Engelstalige website 4,3% is. Verrassend genoeg is er ook een behoorlijke hoeveelheid verkeer van Braziliaans-Portugees sprekende gebruikers aanwezig op deze Engelstalige website en deze gebruikers scoren een nog hogere conversieratio van 4,6%. Blijkbaar is uw site nog populairder bij Brazilianen, in ieder geval bij degenen onder hen die in staat zijn door uw Engelstalige site te navigeren.

Gezien de snelheid waarmee deze gebruikers conversies genereren, doet u er verstandig aan een Braziliaans-Portugese versie van uw content aan te bieden.

Als u verschillende taalversies aanbiedt, doet u er goed aan de stromen voor de doeltrechters voor elke taal te controleren om er zeker van te zijn dat uw vertalingen geen struikelblok vormen voor uw gebruikers. Als u voor een bepaalde pagina bijvoorbeeld een ongewoon hoge uitval constateert, gaat u na of de vertaling wellicht heeft geleid tot fouten in de instructies of geen adequate weerslag is van de oorspronkelijke content.