[GA4] Doelgroepintegratie voor Salesforce Marketing Cloud

Dankzij de Google Analytics 4-integratie met Salesforce Marketing Cloud heeft u toegang tot doelgroepen die in Google Analytics 4 zijn gemaakt vanuit Salesforce Marketing Cloud. U kunt die doelgroepen ook gebruiken in uw direct marketing- en sms-campagnes in Salesforce.

U kunt deze doelgroepen gebruiken in Journey Builder van Marketing Cloud.

Hoe het werkt

Als een gebruiker doorklikt naar uw site vanuit een Marketing Cloud-campagne en de link de abonnee-ID van Marketing Cloud (SFMC-ID) stuurt, vindt Analytics automatisch de SFMC-ID en slaat deze op met uw andere first-party gegevens van Analytics.

Nadat u de instelling in Salesforce Marketing Cloud heeft afgerond, worden alle doelgroepen die u in Analytics maakt en met Marketing Cloud synchroniseert, in Marketing Cloud ingevuld als een lijst van SFMC-ID's.

Vereisten

Beperkingen

Voor doelgroepen die naar Salesforce zijn geëxporteerd, gelden dezelfde limieten als voor de Audience Export API. Hieronder vallen ook limieten voor de recentheid en het maximale aantal gebruikers per doelgroep. Ga naar Verwachtingen voor gegevens over doelgroeplijsten voor meer informatie.

Doelgroepen synchroniseren met Marketing Cloud

Nadat u de link van Analytics naar Marketing Cloud heeft ingesteld, kunt u doelgroepen synchroniseren via Marketing Cloud. De doelgroepen staan in de lijst Doelgroepen in Analytics. U kunt deze openen via Beheerder > Doelgroepen.

Het kan tot 24 uur duren voordat doelgroepen worden getoond in Salesforce Marketing Cloud en beschikbaar zijn voor targeting.

Niet-gepersonaliseerd adverteren

Het veld voor niet-gepersonaliseerd adverteren wordt ook naar Salesforce geëxporteerd voor elke SFMC-ID. We ondersteunen het veld voor niet-gepersonaliseerde advertenties op het moment alleen voor webverkeer en iOS.