[GA4] Problemen bij de import van Google Analytics 4- of Firebase-doelgroepen in Google Ads oplossen

Gebruik de volgende checklist om problemen op te lossen als u Google Analytics 4- of Firebase-doelgroepen importeert in Google Ads.

Controleer of uw Google Ads-account is gekoppeld aan uw Google Analytics 4-property of Firebase-project

Accounts moeten zijn gekoppeld om conversies en doelgroepen te importeren in Google Ads. Voor beide platforms is beheerderstoegang vereist om ze te koppelen.

Klik in Beheerder onder Productkoppelingen op Google Ads-koppelingen.

Ga na wanneer uw Google Ads-account en uw Google Analytics 4-property zijn gekoppeld

Het kan enkele uren duren voordat Google Analytics 4-doelgroepen in de systemen zijn toegepast op de gekoppelde Google Ads-accounts.

Klik in Beheerder onder Productkoppelingen op Google Ads-koppelingen en selecteer Koppelingsdatum.

Controleer of de instellingen voor delen van de doelgroep voor gepersonaliseerd adverteren aanstaan

U kunt dit doen vanuit de gebruikersinterface van Google Analytics of Firebase. Wijzigingen in een van beide worden doorgevoerd in de andere gebruikersinterface.

In Google Analytics:

1. Klik in Beheerder onder Productkoppelingen op Google Ads-koppelingen.
  2. Selecteer de Google Ads-koppeling en controleer of de optie Gepersonaliseerd adverteren aanzetten aanstaat.

Vink in Firebase het selectievakje Doelgroep aanzetten aan als u een koppeling maakt met Google Ads.

U kunt deze stap ook op de volgende manier uitvoeren:

1. Ga naar de kaart Projectinstellingen > Tabblad integraties > Beheren in Google Ads.
  2. Klik op de 3 punten in de rij Google Ads-account.
  3. Vink de optie Mijn doelgroepen en conversiegebeurtenisgegevens delen aan.

Controleer of Toestemming voor verzameling van gebruikersgegevens aanstaat

Klik in Beheerder onder Verzameling en wijziging van gegevens op Gegevensverzameling en zorg dat de knop Ik ga akkoord is aangevinkt.

Controleren of Google-signalen aanstaat

U moet Google-signalen aanzetten voor alle property's die na 2019 zijn gemaakt om doelgroepen in te vullen die vanuit Google Analytics 4 naar Google Ads worden geëxporteerd, ongeacht of ze property's voor alleen app, hybride of web zijn.

Klik in Beheerder onder Verzameling en wijziging van gegevens op Gegevensverzameling en klik dan op Gegevensverzameling door Google-signalen aanzetten.

Controleer de instellingen voor Doelgroepbeheer voor uw Google Ads-manageraccount

Dit is alleen van toepassing voor manageraccounts. Als u uw Google Analytics 4-property of Firebase-project heeft gekoppeld aan een manageraccount en verwacht de Google Analytics 4- of Firebase-doelgroepen in het onderliggende account te zien, controleert u of het manageraccount is ingesteld als Doelgroepbeheer voor alle subaccounts.

1. Ga in Google Ads (manageraccount) naar Instellingen voor manageraccounts en selecteer Deze beheerder toevoegen als doelgroepbeheerder voor alle subaccounts.
  2. Ga in Google Ads (subaccount) naar Subaccountinstellingen > Doelgroepbeheeraccount en selecteer Deze manager.