[GA4] Ohjeita ongelmatilanteisiin: Google Analytics 4- tai Firebase-yleisöjen importointi Google Adsiin

Alla olevan muistilistan avulla voit ratkaista ongelmia, jotka liittyvät Google Analytics 4- tai Firebase-yleisöjen importointiin.

Tarkista, onko Google Ads ‐tili linkitetty Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuteen tai Firebase-projektiin

Tilien on oltava linkitettyjä, jotta konversiot ja yleisöt voidaan siirtää Google Adsiin. Huomaathan, että linkittämiseen tarvitaan järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet kummallekin alustalle.

Mene Järjestelmänvalvoja-sivulle ja klikkaa Tuotelinkit-kohdasta Google Ads ‐linkit.

Tarkista, milloin Google Ads ‐tili ja Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuus on linkitetty

Google Analytics 4 ‐yleisöjen näkymiseen linkitetyillä Google Ads ‐tileillä voi mennä muutama tunti.

Mene Järjestelmänvalvoja-sivulle, klikkaa Tuotelinkit-kohdasta Google Ads ‐linkit ja valitse Linkityspäivä.

Tarkista, ovatko personoidun mainonnan yleisönjakamisasetukset käytössä

Voit tehdä tämän Google Analyticsin tai Firebasen käyttöliittymästä. Tehdyt muutokset näkyvät myös toisessa käyttöliittymässä.

Tee Google Analyticsissa näin:

1. Mene Järjestelmänvalvoja-sivulle ja klikkaa Tuotelinkit-kohdasta Google Ads ‐linkit.
  2. Valitse Google Ads ‐linkki ja tarkista, että Ota personoitu mainonta käyttöön ‐asetus on käytössä.

Merkitse Firebasessa yleisön käyttöönoton valintaruutu, kun linkität Google Adsiin.

Voit tehdä tämän myös näin:

1. Mene kohtaan Projektiasetukset > Integroinnit-välilehti > Hallinnoi Google Adsissa ‐kortti.
  2. Klikkaa Google Ads ‐tilin riviltä kolmen pisteen kuvaketta.
  3. Valitse Jaa yleisöt ja konversiotapahtumadata.

Tarkista, onko käyttäjädatan kerääminen hyväksytty

Mene Järjestelmänvalvoja-sivulle, klikkaa Datan kerääminen ja muokkaaminen ‐kohdasta Datan kerääminen ja varmista, että Hyväksyn on valittuna.

Tarkista, onko Google-signaalit otettu käyttöön

Google-signaalien on oltava käytössä kaikissa vuoden 2019 jälkeen luoduissa mittauskokonaisuuksissa, jotta Google Analytics 4:stä Google Adsiin siirretyt yleisöt täyttyvät automaattisesti. Tämä koskee niin sovellus-, sivusto- kuin hybridimittauskokonaisuuksia.

Mene Järjestelmänvalvoja-sivulle, klikkaa Datan kerääminen ja muokkaaminen ‐kohdasta Datan kerääminen ja laita Google-signaalien datankeruu päälle.

Tarkista Google Adsin hallinnoijan tililtä yleisöhallinnoijan asetukset

Tämä koskee vain hallinnoijan tilejä. Jos olet linkittänyt Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuden tai Firebase-projektin hallinnoijan tiliin ja haluat nähdä Google Analytics 4- tai Firebase-yleisöt alatason tilillä, tarkista, että hallinnoijan tili on asetettu kaikkien alatilien yleisöhallinnoijaksi.

1. Mene Google Adsin hallinnoijan tilillä kohtaan Hallinnoijan tilin asetukset ja valitse Lisää tämä hallinnoijan tili kaikkien alatilien yleisöhallinnoijaksi.
  2. Mene Google Adsin alatilillä kohtaan Alatilin asetukset > Yleisöhallinnoijatili ja valitse Tämä hallinnoija.