[GA4] Verkkosivuston lähtevien klikkausten mittaaminen

Lue lisää lähtevien klikkaustapahtumien, kuten painikkeen klikkausten, havaitsemisesta. Ota mittaus käyttöön muuttamatta koodia. Katso lähtevät klikkaukset kartoituksesta.
Sisällys:

Lähtevät klikkaukset

Lähtevä klikkaus lasketaan, kun verkkosivuston kävijä klikkaa linkkiä, joka vie hänet toiselle sivustolle. Jos esimerkiksi verkkosivusto myownpersonaldomain.com sisältää linkin sivustolle example-pet-store.com, kaikki klikkaukset, jotka vievät kävijät sivustolle example-pet-store.com, ovat lähteviä klikkauksia.

Voit määrittää Analyticsin siten, että se havaitsee Lähtevä klikkaus ‑tapahtuman aina, kun kävijä klikkaa verkkotunnuksesta pois vievää linkkiä. Kaikenlaiset linkit (myös leipätekstissä olevat linkit ja painikkeen klikkaukset) voivat käynnistää Lähtevä klikkaus ‑tapahtuman, kunhan ne vievät verkkosivuston kävijän toiseen verkkotunnukseen.

Lähtevä klikkaus ‑tapahtuma toteutuu oletuksena kaikkien sellaisten linkkien kohdalla, jotka johtavat pois nykyisestä verkkotunnuksesta. Linkit verkkotunnuksiin, jotka on määritetty taggausasetuksissa käyttämään eri verkkotunnukset huomioivaa mittausta, eivät käynnistä lähteviä klikkaustapahtumia.

Lähtevien klikkausten mittauksen laittaminen päälle

Jos haluat laittaa lähtevien klikkausten mittauksen päälle, ota käyttöön tehostettu tapahtumamittaus Analyticsissa.

Sinun ei tarvitse tehdä muutoksia sivukoodiin. Kun olet ottanut tehostetun mittauksen käyttöön, Analytics havaitsee kaikki lähtevät klikkaukset ja täyttää ulottuvuudet automaattisesti.

Lähtevien klikkausten katsominen kartoituksista

Luo oma kartoitus, jotta voit katsoa lähteviä linkkejä.

Luo oma esimerkkikartoitus lähteville klikkauksille seuraamalla näitä ohjeita:

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Valitse vasemmalta Tutki.
  1. Valitse näytön yläreunasta tyhjä malli.
  2. Klikkaa Ulottuvuudet-kohdan vierestä + ja valitse Linkki-kohdasta
    • Linkin verkkotunnus
    • Linkin URL-osoite
    • Lähtevä.
  3. Klikkaa Importoi.
  4. Klikkaa Mittarit-kohdan vierestä + ja valitse Tapahtuma-kohdasta Tapahtumien määrä.
  5. Klikkaa Importoi.
  6. Klikkaa Rivit-kohdasta + Pudota tai valitse ulottuvuus ja valitse
    • Linkin verkkotunnus
    • Linkin URL-osoite
    • Lähtevä.
  7. Klikkaa Arvot-kohdasta + Pudota tai valitse mittari ja valitse Tapahtumien määrä.

Jos haluat nähdä suuren kuvakaappauksen kartoitusasetuksista ja tuotoksesta, katso Example outbound clicks exploration in the Analytics demo account.

Jos haluat lisätietoja muista tavoista muokata kartoituksia, jotta voit katsoa dataa, lue artikkeli Kartoitusten käyttöönotto.

Jos haluat lisätietoja lähtevien klikkausten parametreista, jotka välitetään ja joita käytetään ulottuvuuksina raporteissa, lue linkkien ulottuvuuksista ja parametreista.