[GA4] Mini-gidsen: doelgroepen

[GA4] Een doelgroep van terugkerende kopers instellen

Volg deze instructies om een doelgroep te maken van gebruikers die in de afgelopen 60 dagen 3 of meer aankopen hebben gedaan.

Bekijk een korte video (01:33) om te zien hoe u een doelgroep van terugkerende kopers maakt in Google Analytics.

Set up a repeat purchasers audience

Voordat u begint

Zo maakt u de doelgroep:

Uw doelgroep maken

1. Klik in Beheerder onder Gegevensweergave op Doelgroepen.
  2. Klik op Nieuwe doelgroep.
  3. Ga onder Voorgestelde doelgroepen naar Algemeen en selecteer Kopers.

4. Ga naast in_app_purchase naar + Parameter toevoegen > Anders > Aantal gebeurtenissen.
  5. Stel Aantal gebeurtenissen in op 3.

6. Zet de schakelaar Periode op AAN.
  7. Geef onder Periode de waarde 60 dagen op en selecteer Meest recente periode.

8. Herhaal stap 4-7 voor purchase en ecommerce_purchase.

9. Stel de Lidmaatschapsduur in op 60 dagen.

10. Wijzig de naam van uw doelgroep en wijzig de beschrijving in iets dat makkelijk te onthouden is. Klik op Opslaan.

11. Uw nieuwe doelgroep verschijnt bovenaan de beheertabel.

De doelgroep in Google Ads gebruiken

Als u de doelgroep in Google Ads wilt gebruiken, moet u het volgende doen: