[GA4] Minioppaat: Yleisöt

[GA4] Liidiyleisön luominen

Seuraamalla näitä ohjeita voit luoda yleisön käyttäjistä, jotka ovat lähettäneet liidilomakkeen 30 viime päivän aikana.

Katso lyhyt video (45 s), jossa kerrotaan, miten voit luoda yleisön viimeaikaisten liidien perusteella Google Analyticsissa.

Set up a leads audience

Ennen kuin aloitat

Näin luot yleisön:

• Sinulla pitää olla muokkaajan rooli siinä mittauskokonaisuudessa, jolle haluat luoda yleisön.
  • Luo generate_lead-tapahtuma sivustolla tai sovelluksessa.
  • Valitse mittauskokonaisuuden Toimiala-kategoriaksi jokin seuraavista:
    • Työ ja koulutus
    • Kiinteistöt
    • Ostokset
Voit vaihtaa tilapäisesti mittauskokonaisuuden toimialaluokkaa, jos haluat käyttää tietylle toimialalle ehdotettua yleisöä. Kun olet luonut ja tallentanut yleisön, voit vaihtaa takaisin aiempaan toimialakategoriaan.

Yleisön luominen

1. Mene Järjestelmänvalvoja-sivulle ja klikkaa Datan näyttäminen ‐kohdasta Yleisöt.
  2. Klikkaa Uusi yleisö.
  3. Valitse Ehdotetut yleisöt ‐kohdasta Ostokset ja sitten Liidit.

Jos olet valinnut mittauskokonaisuuden toimialakategoriaksi Työ ja koulutus tai Kiinteistöt, näet sen Ostokset-kategorian sijaan.
  4. Valitse generate_lead-kohdan vierestä + Lisää parametri > Muu > Tapahtumien määrä.
  5. Laita Ajanjakso-valitsin päälle.
  6. Lisää Ajanjakso-kohtaan 30 päivää ja valitse Viimeisin ajanjakso.

7. Klikkaa Käytä.
  8. Klikkaa Tallenna.

9. Uusi yleisö näkyy hallintataulukon yläreunassa.

Yleisön käyttäminen Google Adsissa

Yleisön käyttäminen Google Adsissa edellyttää seuraavia asioita: