[GA4] Mini-gidsen: doelgroepen

[GA4] Een doelgroep voor tutorialverlaters instellen

Volg deze instructies om een doelgroep te maken van gebruikers die een tutorial zijn begonnen maar niet hebben afgerond.

Bekijk een korte video (00:30) voor meer informatie over hoe u een doelgroep voor tutorialverlaters maakt in Google Analytics.

Set up a tutorial abandoners audience

Voordat u begint

Zo maakt u de doelgroep:

U kunt de branchecategorie voor uw property tijdelijk wijzigen om een voorgestelde doelgroep voor die branche te gebruiken. Nadat u de doelgroep heeft gemaakt en opgeslagen, kunt u teruggaan naar uw vorige branchecategorie.

De doelgroep maken

1. Klik in Beheerder onder Gegevensweergave op Doelgroepen.
  2. Klik op Nieuwe doelgroep.
  3. Ga onder Een referentie gebruiken naar Games en selecteer Tutorialverlaters.

Als u de branchecategorie van uw property instelt op Internet en telecommunicatie, Vacatures en onderwijs of Onroerend goed, ziet u die in plaats van Games.
  4. Klik op Opslaan.

5. Uw nieuwe doelgroep verschijnt bovenaan de beheertabel.

De doelgroep in Google Ads gebruiken

Als u de doelgroep in Google Ads wilt gebruiken, moet u het volgende doen: