Events and key events

[GA4] Tapahtumien merkitseminen tärkeiksi tapahtumiksi

Mittaa yrityksesi kannalta tärkeitä tapahtumia ja arvioi markkinointikanavia, joiden kautta käyttäjät päätyvät toimimaan
Experiment icon for Gradual feature rollout Ominaisuuksien vaiheittainen käyttöönotto: Tämä ominaisuus ei ole vielä käytettävissä kaikissa Google Analytics ‐mittauskokonaisuuksissa.
Conversions are now called key events. We've updated our terminology to simplify conversion measurement and reporting across Google platforms. The term 'conversion' now aligns with how conversions are defined in Google Ads, addressing previous discrepancies across platforms. Important events previously labeled as 'conversions' in Analytics will be reclassified as 'key events.' These key events, when shared with Google Ads, will be considered conversions, facilitating more accurate performance measurement of ad campaigns and enabling better-informed marketing decisions. Learn more about this change

Kun haluat mitata tärkeää tapahtumaa, sinun on luotava tai tunnistettava tärkeää käyttäjäinteraktiota mittaava tapahtuma ja merkittävä se tärkeäksi tapahtumaksi. Sen jälkeen voit alkaa raportoida tärkeitä tapahtumia saadaksesi käsityksen käyttäjien toiminnasta.

Voit myös luoda Google Adsissa yhden tai useamman konversion kyseisen Google Analyticsin tärkeän tapahtuman pohjalta ja käyttää sitä hintatarjousstrategian optimointiin.

Huom. Jos haluat nähdä kattavan esimerkin siitä, miten tapahtuma luodaan ja merkitään tärkeäksi tapahtumaksi, tutustu artikkeliin Ohje: Tärkeän tapahtuman luominen.

Ennen kuin aloitat

Ennen kuin voit merkitä tapahtuman tärkeäksi tapahtumaksi:

Tapahtumien merkitseminen tärkeiksi tapahtumiksi

Jos Google Analytics on jo saanut tapahtuman verkkosivustoltasi tai sovelluksestasi, voit merkitä kyseisen tapahtuman tärkeäksi tapahtumaksi. Uudet tapahtumat eivät välttämättä näy heti, mutta voit kuitenkin merkitä ne tärkeiksi tapahtumiksi etukäteen, jotta Google Analytics alkaa käsitellä niitä tärkeinä tapahtumina heti, kun tapahtumia kerätään.

Voit merkitä tärkeiksi tapahtumiksi enintään 30 tapahtumaa tavallisissa mittauskokonaisuuksissa ja 50 tapahtumaa Analytics 360 ‑mittauskokonaisuuksissa. Lue lisää mittauskokonaisuuksia koskevista rajoituksista.

Huom. Niiden tapahtumien lisäksi, jotka voit itse merkitä tärkeiksi tapahtumiksi, Google Analytics merkitsee seuraavat tapahtumat tärkeiksi tapahtumiksi oletusarvoisesti:
  • purchase (verkkosivusto ja sovellus)
  • first_open (vain sovellus)
  • in_app_purchase (vain sovellus)
  • app_store_subscription_convert (vain sovellus)
  • app_store_subscription_renew (vain sovellus)

Kun otat mainosten personoinnin käyttöön linkitetyllä Google Ads ‐tilillä, myös seuraavat tapahtumat merkitään tärkeiksi tapahtumiksi Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuudessa:

• add_to_cart
  • add_to_wishlist
  • begin_checkout
  • session_start
  • view_item
  • view_item_list
  • view_search_results

Aiemmin luodun tapahtuman merkitseminen tärkeäksi tapahtumaksi

1. Klikkaa Järjestelmänvalvoja-sivun Datan näyttäminen ‐kohdasta Tapahtumat.
  2. Laita Aiemmin luodut tapahtumat ‑taulukosta Merkitse tärkeäksi tapahtumaksi ‑valitsin päälle.
    Jos et voi käyttää valitsinta, sinulla ei ole tarvittavia lupia.

Uuden tapahtuman merkitseminen tärkeäksi tapahtumaksi

1. Klikkaa Järjestelmänvalvoja-sivun Datan näyttäminen ‐kohdasta Tärkeät tapahtumat.
  2. Valitse Uusi tärkeä tapahtuma.
    Jos painiketta ei näy, sinulla ei ole tarvittavia lupia.
  3. Lisää uuden tapahtuman nimi.
  4. Klikkaa Tallenna.

Tärkeää tapahtumaa koskevan datankeruun lopettaminen

Jos et enää halua kerätä tärkeää tapahtumaa koskevaa dataa, voit siirtyä Tapahtumat-sivulle ja poistaa merkinnän, jonka mukaan tapahtumaa käsitellään tärkeänä tapahtumana. Jos tapahtuma ei näy Tapahtumat-sivulla, siirry sen sijaan Tärkeät tapahtumat ‑sivulle. Merkinnän poistaminen ei vaikuta jo kerättyyn dataan, vaan aiemmat tapahtumat näkyvät raporteissa edelleen tärkeinä tapahtumina.

Tulokset

Tapahtuman merkitseminen tärkeäksi tapahtumaksi vaikuttaa raportteihin luontihetkestä alkaen. Se ei vaikuta aiempaan dataan. Kun merkitset tapahtuman tärkeäksi tapahtumaksi, se näkyy vakioraporteissa 24 tunnin kuluessa. Reaaliaikaiset raportit päivittyvät tätä nopeammin (hieman tärkeän tapahtuman käynnistymisen jälkeen).