[GA4] Tärkeitä tapahtumia koskevan krediitin kirjaaminen

Tämä on jatkoa artikkelille Mainosten kohdistaminen konvertoitumattomille käyttäjille. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit mitata Google Analyticsin avulla mainostesi tehokkuutta.

Mitä attribuutio tarkoittaa?

On tärkeää selvittää, mitkä markkinointitoimet toimivat ja mitkä eivät, jotta voit päättää, mihin aika ja rahat kannattaa sijoittaa. On esimerkiksi hyödyllistä tietää, tuottavatko sähköpostikampanjasi tärkeitä tapahtumia tai ovatko somemainoksesi tehottomia.

Attribuutio tarkoittaa krediitin kirjaamista eri markkinointitoimille, jotka ovat edeltäneet tärkeää tapahtumaa (eli merkityksellistä interaktiota). Esimerkki: Joku näkee mainoksesi somessa, hakee yritystäsi hakukoneella ja käy sitten sivustollasi. Muutamaa päivää myöhemmin hän näkee Display-mainoksesi, palaa sivustolle ja käynnistää tärkeän tapahtuman. On hyödyllistä tietää, että jokainen näistä kontaktipisteistä on edistänyt käyttäjän konvertoitumista.

Mitä attribuutiomallit ovat?

Attribuutiomallit ovat sääntöjä, jotka määräävät, miten krediitti jakautuu tärkeitä tapahtumia edeltäneiden kontaktipisteiden kesken. Toiset attribuutiomallit painottavat ensimmäistä interaktiota ja toiset viimeistä, osa malleista jakaa krediitin tasan ja niin edelleen.

Google Analytics käyttää oletuksena datalähtöistä attribuutiomallia. Siinä krediitti jaetaan kutakin tärkeää tapahtumaa koskevan datan perusteella. Jokainen datalähtöinen malli on yksilöllinen ja koskee vain kyseisen mainostajan tärkeitä tapahtumia. Voit muuttaa attribuutioasetuksia Järjestelmänvalvoja-sivun Attribuutioasetukset-kohdasta.

Google Analyticsin työkalut auttavat sinua ymmärtämään esimerkiksi seuraavia asioita:

• Miten ihmiset löytävät sivustosi?
  • Mitkä ovat yleisimmät tärkeiden tapahtumien reitit?
  • Miten eri attribuutiomallit kirjaavat krediitin eri kontaktipisteille?

Sivuston löytäminen

Käyttäjähankinta- ja Liikenteen hankinta ‑raporteista näet, mistä käyttäjät tulevat sivustollesi. Käyttäjähankinta-raportti kertoo, miten kokonaan uudet käyttäjät löytävät sivuston, ja Liikenteen hankinta ‑raportti puolestaan, miten uudet ja palaavat käyttäjät löytävät sen.

Yleisimmät tärkeiden tapahtumien reitit

Tärkeiden tapahtumien reitit ‑raportista näet helposti asiakkaiden yleisimmät reitit ja sen, miten eri attribuutiomallit jakavat krediitin näillä reiteillä. Raportissa käytetään oletuksena datalähtöistä attribuutiomallia, mutta voit valita toisen mallin raportin yläreunan avattavasta valikosta.

Raportin yläosassa oleva datan visualisointi kertoo, kuinka paljon krediittiä reitin kukin osa saa valittua attribuutiomallia käytettäessä. Voit valita tärkeäksi tapahtumaksi "lead_form_submit" (liidilomakkeen lähettäminen) raportin vasemman yläkulman avattavasta valikosta.

Attribuutiomallien vertailu

Voit myös katsoa Mallien vertailu ‐raportista, miten eri attribuutiomallit vaikuttavat markkinointikanaviesi arvottamiseen. Raportin avulla voit vertailla esimerkiksi sitä, miten maksullisten ja orgaanisten kanavien datalähtöinen malli ja maksullisten ja orgaanisten kanavien viimeinen klikkaus ‐malli kirjaavat krediitin eri kontaktipisteille.

Mitä seuraavaksi?

Olet nyt päässyt tämän oppaan loppuun. Jos haluat tietää aiheesta lisää, voit tutustua seuraaviin artikkeleihin: