Verkkokauppa

[GA4] Verkkokauppalaajuudet

Verkkokauppatapahtumien eri tasoilla määritettyjen parametrien vaikutus raportteihin

Google Analytics luokittelee verkkokauppadatan tapahtuma- ja nimikelaajuuksiin.

• Tapahtumalaajuus sisältää tietoja verkkokauppatapahtumasta, esimerkiksi kokonaistapahtuman arvon.
  • Nimikelaajuuden avulla saat verkkokauppatapahtuman nimikkeiden (esim. myymiesi tuotteiden ja palveluiden) tiedot, kuten tuotteen nimen tai hinnan.

Parametrilaajuudet

Verkkokauppatapahtumat ovat suositeltuja tapahtumia, jotka sinun on määriteltävä verkkosivustolla tai sovelluksessa, jotta näet verkkokauppadataa Google Analyticsissa. Kun määrittelet verkkokauppatapahtuman, tarvitset tapahtumatason parametrit ja halutessasi myös nimiketason parametrit.

Esimerkki gtag.js-koodista:

Verkkokauppatapahtuma gtag.js-koodissa, johon on merkitty tapahtumaa ja nimikettä koskevat parametrit

Ostotapahtumassa on useita tapahtumaan liittyviä parametreja, kuten transaction_id, value ja tax. Nämä parametrit tarjoavat tietoja ostoksesta. Tapahtumaan sisältyy items-taulukko, jossa on myös tietoa tapahtumasta, erityisesti ostetuista nimikkeistä.

Kun sama parametri näkyy kahdesti

Jotkin parametrit voidaan määritellä sekä nimike- että tapahtumatasolla. Tämä koskee esimerkiksi select_promotion-tapahtuman creative_name-parametria. Parametrista riippuen Analytics joko ohittaa tapahtumaa koskevan parametriarvon nimikettä koskevalla parametriarvolla tai kerää molemmat arvot.

Analyticsin avulla voit määritellä parametreja kummallakin tasolla, jolloin voit kirjata konversiokrediitin tarkemmin sellaiselle toiminnalle, joka johtaa käyttäjätoimintaan myöhemmin.

Voit esimerkiksi lisätä item_list_id-parametrin view_item_list-tapahtumaan kummallakin tasolla. Kun asetat parametrin tapahtumaan, parametri tunnistaa listan, johon asiakkaan toiminta kohdistuu. Kun asiakas jatkaa toimintaa verkkosivustolla, myöhemmin tehtävään ostokseen liittyvä krediitti kannattaa kirjata alkuperäiselle listalle.

Kun asetat seuraavat parametrit tapahtuma- ja nimiketasolla, käytetään molempien tasojen parametreja:

• coupon

Kun määrittelet seuraavat parametrit tapahtuma- ja nimiketasolla, nimiketaso on ensisijainen:

• creative_name
  • creative_slot
  • item_list_id
  • item_list_name
  • promotion_id
  • promotion_name

Lue lisää tapahtumaparametrien toiminnasta Tapahtumien viite ‑artikkelista.