[GA4] Set up audiences

[GA4] Eksempler på målgrupper i Google Analytics og oplysninger om, hvordan de oprettes

Opret meget relevante målgrupper i Google Analytics

Foruddefinerede målgrupper

Analytics opretter automatisk to målgrupper for hver ejendom:

• Alle brugere: Brugere, som har startet din app eller besøgt dit website
  • Købere: Brugere, som har foretaget et køb

Analytics opretter også en liste over forhåndsdefinerede foreslåede målgrupper, som omfatter en masse almindelige eksempler på brug.

Hvis du indsamler de påkrævede typer og mængder af data, og Analytics genererer metrics baseret på forudsigelser for din ejendom, genererer Analytics desuden automatisk et sæt målgrupper baseret på forudsigelser:

• Sandsynlige købere, der springer fra inden for 7 dage
  • Brugere, der sandsynligvis springer fra inden for 7 dage
  • Sandsynlige købere inden for 7 dage
  • Sandsynlige førstegangskøbere inden for 7 dage
  • Forventede mest omsætningsgenererende brugere i løbet af 28 dage

Brugere føjes automatisk til disse målgrupper, når de matcher målgruppedefinitionen. Du kan bruge disse målgrupper til rapportering eller annoncering, uden at du behøver at oprette målgrupper selv.

Opret målgrupper selv

Hvis de målgrupper, der oprettes automatisk, ikke passer til dine behov, kan du duplikere og tilpasse dem, eller du kan oprette helt nye målgrupper.

Det er nemt at oprette en målgruppe; Opret en betingelse baseret på de data, du indsamler, som identificerer de brugerkarakteristika, du ønsker. Det kan f.eks. være "inkludere brugere, som har foretaget mere end 5 køb, og som har en levetidsværdi for min virksomhed på over 1.000 DKK".

Du kan oprette dine egne målgrupper ved hjælp af målgruppeværktøjet i Analytics. Målgruppeværktøjet kan ofte som et væld af værktøjer, som du aldrig har set før, og alt, hvad du har brug, er bare at justere en detalje hist og her. Det er beregnet til at give meget avancerede brugere mulighed for at oprette meget komplekse målgrupper, men det er også ret nemt at bruge det til at oprette helt grundlæggende målgrupper.

I de følgende afsnit kan du få flere oplysninger om, hvordan du opretter målgrupper med målgruppeværktøjet. Vi undlader at komme ind på en masse af de avancerede indstillinger og muligheder og fokuserer på at oprette grundlæggende betingelser for at definere hver enkelt målgruppe.

Hvis du ikke har prøvet at bruge målgruppeværktøjet før, skal du læse hele det næste afsnit. Eksemplerne i starten indeholder en masse detaljer om, hvordan du bruger målgruppeværktøjet. Eksemplerne senere i afsnittet omfatter ikke gentagne detaljer, så du sparer tid på at læse dem.

Åbn målgruppeværktøjet

Sådan åbner du målgruppeværktøjet:

1. Klik på Målgrupper under Datavisning i Administrator.
  2. Klik på Opret tilpasset målgruppe for at åbne målgruppeværktøjet.

1 Øverst, hvor der står Unavngivet målgruppe, skal du angive navnet på din målgruppe. Herunder kan du vælge at tilføje en beskrivelse for målgruppen.

2 Til venstre under disse to tekstfelter kan du se knapper, du bruger til at oprette de betingelser, der definerer, hvilke brugere der inkluderes i målgruppen, f.eks. hvilken aldersgruppe brugerne tilhører, eller hvilken by de bor i.

3 Øverst til højre angiver du varigheden af medlemskab, som er det antal dage en bruger forbliver i målgruppen, når vedkommende er blevet føjet til den. Standarden er 30 dage, og maksimum er 540 dage.

4 Nederst til højre under Oversigtkan du se et estimat over, hvor mange af dine brugere over de seneste 30 dage der matcher dine målgruppebetingelser. Inden du begynder at definere betingelser, er dette estimat alle dine brugere. Efterhånden som du definerer betingelser, ændres dette antal.

Se en kort video for at finde ud af, hvordan du åbner målgruppeværktøjet, og hvordan du opretter en betingelse baseret på dimensionen Alder, så du på effektiv vis kan oprette en målgruppe af brugere i alderen 18-34.

Inkluderings- og ekskluderingsbetingelser

Du bruger to typer af betingelser til at definere målgrupper:

• Inkluder: Brugere, som matcher betingelsen, inkluderes i din målgruppe
  • Ekskluder: Brugere, som matcher betingelsen., ekskluderes fra din målgruppe

Hvis du f.eks. vil inkludere alle brugere, som har set infosiden for et bestemt produkt (de er interesserede), men ekskludere alle brugere, som har købt produktet (undlad at genere dem med annoncer for noget, de allerede har købt).

OG- og ELLER-logik

Du kan bruge to typer af logik, når du bruger flere betingelser til at definere en målgruppe:

• OG-logik betyder, at alle betingelserne skal være sande for, at en bruger inkluderes i eller ekskluderes fra målgruppen. Eksempel: BY = Los Angeles OG Alder = 18-24. I dette tilfælde skal brugeren bo i Los Angeles og være mellem 18 og 24 år.
  • ELLER-logik betyder, at mindst én af betingelser skal være sand. Eksempel: By = Los Angeles ELLER By = San Francisco. I dette tilfælde skal brugeren enten bo i Los Angeles eller San Francisco for at blive inkluderet i eller ekskluderet fra målgruppen.

Brugere i et bestemt geografisk område

Lad os starte med noget enkelt: Alle dine brugere, som bor i en bestemt by.

Vi baserer denne målgruppe på dimensionen By, og vi vælger dimensionsværdien Los Angeles, Californien.

Under Inkluder brugere når skal du klikke på Tilføj ny betingelse for at vælge dimensionen:

Når du klikker på Tilføj ny betingelse, åbnes der en menu med hændelser, dimensioner og metrics. Du kan udvide og skjule disse sektioner, når du har brug for det.

Under Dimensioner kan du se kategorien Geografi, og når du klikker på Geografi, kan du se dimensionerne i denne kategori.

Klik på By for at føje denne dimension til betingelsesoprettelse.

Nu, hvor du har valgt dimensionen By, skal du angive værdien af den dimension (hvilken by), du ønsker.

Klik på Tilføj filter.

I det øverste felt er matcher eksakt (=) allerede valgt, og det er det, du ønsker:

By matcher eksakt (=) …

I det andet felt skal du skrive Los Angeles og vælge Los Angeles, Californien på listen med resultater. Du har nu følgende:

By matcher eksakt (=) Los Angeles, Californien

Du har alt, hvad du skal bruge til din betingelse:

• Dimensionen: By
  • Operatoren: matcher eksakt (=)
  • Dimensionsværdien: Los Angeles, Californien

Klik på Anvend.

Du har anvendt dine valg, og din betingelse er fuldt konfigureret.

Før du kan gemme målgruppen, skal du give den et navn. Kan du huske, da du åbnede målgruppeværktøjet, og der var et felt øverst med navnet Unavngivet målgruppe? Klik i dette felt, og skriv Brugere fra Los Angeles, Californien.

Klik på knappen Gem til højre for dette felt.

Du har konfigureret din første målgruppe med brugere fra et bestemt geografisk område. Analytics udfylder målgruppen med alle brugere fra Los Angeles, som har besøgt websitet inden for de seneste 30 dage, og målgruppen indsamler nye brugere fra Los Angeles, hver gang en af dem besøger dit website.

Du kan se målgruppen i tabellen, når du klikker på Konfigurer > Målgrupper.

Brugere, som har lagt varer i kurven uden at foretage et køb

For denne målgruppe skal du gøre følgende:

• Inkludere brugere, som har aktiveret hændelsen add_to_cart
  • Ekskludere brugere, som har aktiveret hændelsen purchase

Under Inkludere brugere, når skal du klikke på Tilføj ny betingelse og vælge hændelsen add_to_ cart.

Under inkluderingsbetingelsen skal du klikke på Tilføj en gruppe, der skal ekskluderes.

Vælg muligheden Ekskluder brugere permanent når.

Klik på Tilføj betingelsesgruppe > Tilføj ny betingelse, og vælg hændelsen purchase.

Øverst i målgruppeværktøjet, hvor der står Unavngivet målgruppe, skal du angive Personer, der har forladt kurven.

I feltet nedenfor, hvor der står Tilføj en beskrivelse, skal du angive Brugere, som har efterladt varer i kurve.

Denne målgruppe omfatter alle, som har ladet en vare ligge i kurven. Hvis du vil afgrænse målgruppen efter brand eller en bestemt vare, skal du føje en eller flere parameterværdier til hændelsen add_to_cart. Eksempler:

Klik på Tilføj parameter, og vælg derefter parameteren item_brand.

Angiv parameterværdierne item_brand (f.eks. Brand X), og klik på Anvend.

Nu har du en målgruppe bestående af alle, som har ladet en vare fra Brand X ligge i kurven.

Brugere, der som minimum har købt for et bestemt beløb

Der er to metrics, du kan bruge til at oprette betingelser baseret på omsætning:

• LTV (Lifetime Value, levetidsværdi): Denne metric beregnes for individuelle brugere og er summen af værdien af alle købskonverteringer.
  • Forventet omsætning: Dette er den forventede omsætning fra alle de købskonverteringer inden for de næste 28 dage, der fuldføres af en bruger, som har været aktiv inden for de seneste 28 dage.

Begge disse er tilgængelige under sektionen Hændelser i elementmenuen:

Hvis du går efter brugere, som, du ved, har brugt et minimumsbeløb hos din virksomhed, kan du inkludere en betingelse som Inkluder brugere når LTV >= 100:

"100" er i dette tilfælde i forhold til den valuta, du bruger for din ejendom. Juster tallet, så det afspejler den levetidsværdi, du ønsker, i den valuta, du bruger.

Brugere, der som minimum har foretaget et bestemt antal køb

Hvis du vil målrette mod brugere, som har foretaget et bestemt antal køb, i stedet for mod brugere, som har brugt et bestemt beløb, skal du oprette en inkluderingsbetingelse ved hjælp af hændelsen purchase.

I dette tilfælde vil din målgruppe omfatte brugere, som har aktiveret hændelsen purchase mere end 5 gange.