Dimensions and metrics

[GA4] Omien ulottuvuuksien ja mittareiden arkistointi

Luo lisää omia ulottuvuuksia ja mittareita arkistoimalla sellaiset ulottuvuudet ja mittarit, joita et käytä

Jos olet jo luonut enimmäismäärän omia ulottuvuuksia tai mittareita, voit arkistoida niistä tarpeettomat, jolloin vapautuu tilaa lisäulottuvuuksille tai ‑mittareille. Arkistoinnin jälkeen voit halutessasi käyttää ulottuvuuden tai mittarin nimeä uudelleen.

Oman ulottuvuuden tai mittarin arkistointi vaikuttaa kaikkiin yleisöihin, kartoituksiin, segmentteihin ja omiin raportteihin, jotka perustuvat arkistoituun ulottuvuuteen tai mittariin.

Huom. Tätä muutosta ei voi kumota, eikä arkistoitua dataa voi palauttaa.

Ohjeet

1. Klikkaa Järjestelmänvalvoja-sivun Datan näyttäminen ‐kohdasta Omat määritelmät.
  2. Klikkaa oman ulottuvuuden tai mittarin riviltä Lisää > Arkistoi.
  3. Tarkista lista Analyticsissa olevista kohteista (esim. yleisöt ja kartoitukset), joissa käytetään omaa ulottuvuutta tai mittaria.
  4. Klikkaa Arkistoi.

Yleisöt

Kun arkistoit yleisömäärityksessä käytetyn oman ulottuvuuden tai mittarin, määritystä ei voi enää käyttää eikä yleisöön kerry uusia käyttäjiä.

Yleisöä koskeva aiempi data säilytetään, mutta uutta dataa ei enää kerry, kun yleisö ei ole käytettävissä.

Käytöstä poistuneita yleisöjä ei voi eksportoida muihin tuotteisiin (esim. Google Adsiin tai Google Optimizeen).

Jos olet eksportoinut yleisön muihin tuotteisiin aiemmin, se toimii kuten ennenkin. Koska yleisöön ei kerry uusia käyttäjiä, käyttäjämäärä pienenee sitä mukaa kun nykyisten käyttäjien jäsenyyden kesto päättyy. Lopulta yleisö ei sisällä enää yhtään käyttäjää.

Jos yleisö sisältää arkistoidun oman ulottuvuuden tai mittarin, näet yleisölistassa yleisön nimen vieressä seuraavan varoituskuvakkeen:

Kun muokkaat yleisömääritelmää, näet seuraavan viestin, jonka mukaan yleisö sisältää arkistoidun oman ulottuvuuden tai mittarin:

Et voi muokata yleisöehtoja. Jos haluat luoda yleisöversion ilman arkistoitua omaa ulottuvuutta tai mittaria, sinun on luotava kokonaan uusi yleisö.

Kartoitukset ja segmentit

Kartoitukset-työkalussa näkyy vastaavia varoituskuvakkeita kuin yleisöjen vieressä sellaisten kartoitusten ja segmenttien yhteydessä, jotka sisältävät arkistoituja omia ulottuvuuksia tai mittareita. Myös Kartoitukset-työkalun ulottuvuus- ja mittarilistoissa näkyy varoituskuvake arkistoitujen omien määritelmien vieressä.

Yleisöjen tavoin myöskään sellaisia kartoituksia ja segmenttejä, jotka sisältävät arkistoituja omia määritelmiä, ei voi käyttää eivätkä ne lataudu.

Jos poistat arkistoidun oman määritelmän, kartoitus tai segmentti latautuu.

Vaikka arkistoidut omat määritelmät näkyvät ulottuvuus- ja mittarilistoissa (yhdessä varoituksen kanssa), niitä ei voi lisätä kartoituksiin tai segmentteihin.

Raportit

Kun arkistoit oman ulottuvuuden tai mittarin, mikään sitä käyttävä raportti ei ole käytettävissä, ennen kuin poistat kyseisen ulottuvuuden tai mittarin raportista. Voit nähdä seuraavan varoituksen raportin yläosassa olevasta Datan laatu ‑kuvakkeesta:

Kuvakaappaus viestistä, jossa varoitetaan siitä, että raportti sisältää vähintään yhden arkistoidun oman ulottuvuuden tai mittarin

Jos haluat poistaa arkistoidun oman ulottuvuuden tai mittarin raportista, muokkaajan tai järjestelmänvalvojan on toimittava seuraavien ohjeiden mukaisesti:

1. Klikkaa raportin oikeasta yläkulmasta Muokkaa raporttia .
  2. Avaa ulottuvuus- tai mittarivalitsin Raporttidata-kohdasta.
  3. Poista arkistoitu ulottuvuus tai mittari raportista.

Huom. Vain muokkaajat ja järjestelmänvalvojat voivat muokata raportteja. Kukaan muu ei voi muokata raporttia. Jos haluat arkistoida ulottuvuuden tai mittarin, ota yhteyttä muokkaajaan tai järjestelmänvalvojaan. Lue lisää raporttien muokkaamisesta.