[UA→GA4] Universal Analytics ‑yleisöjen luominen uudelleen

Universal Analytics ‑yleisöjen luominen uudelleen Google Analytics 4:ssä

Käyttämällä Google Sheetsin GA4 Migrator for Google Analytics ‐laajennusta voit siirtää yleisöjä Universal Analytics ‐mittauskokonaisuudesta Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuteen.

Voit luoda uudelleen yleisöjä, jotka perustuvat sekä Universal Analyticsissa että Google Analytics 4:ssä käytettävissä oleviin ulottuvuuksiin ja mittareihin. Työkalu tunnistaa uudelleenluotavissa olevat yleisöt. Jos yleisö ei ole saatavilla uudelleenluontia varten, voit luoda sen uudelleen Google Analytics 4:ssä käyttämällä samantyyppisiä ulottuvuuksia ja mittareita.

Työkalun käyttäminen

Jos haluat käyttää työkalua, tarvitset seuraavat pääsyoikeudet:

• Universal Analytics ‐mittauskokonaisuuden katsojan rooli
  • Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuden muokkaajan rooli.

Kun olet asentanut ja aktivoinut Google Sheets ‐laajennuksen (ohjeet alla), tee näin:

1. Siirrä yleisömääritykset Universal Analytics ‐mittauskokonaisuudesta Google Sheets ‐taulukkoon.
  2. Valitse, miten haluat siirtää yleisöt Google Sheets ‐taulukosta Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuteen (voit esimerkiksi käyttää aiemmin luotua määritystä tai muokata sitä ensin työkalussa ja siirtää sen sitten).
  3. Siirrä yleisöt Google Sheets ‐taulukosta Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuteen.

Ennen kuin aloitat

Työkalun käyttö edellyttää seuraavaa:

1. Asenna laajennus Google Workspace Marketplacesta.

Voit käyttää laajennusten tietosivua myös Google Sheets ‐valikosta valitsemalla Laajennukset > Laajennukset > Lataa laajennuksia ja tekemällä haun GA4 Migrator for Google Analytics.

2. Avaa laajennuksen tiedot ja asenna laajennus klikkaamalla Asenna.
  3. Tee asennus loppuun seuraamalla kehotteessa näkyviä ohjeita.
  4. Kun olet asentanut laajennuksen, avaa Google Sheets. Käytä samaa Google-tiliä, jolla on vähintään Universal Analytics ‐mittauskokonaisuuden katsojan rooli ja Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuden muokkaajan rooli.
  5. Luo uusi Google Sheets ‑taulukko ja aktivoi laajennuksen sivupalkki valitsemalla valikosta Laajennukset > GA4 Migrator for Google Analytics™ > Migrate audience definitions to GA4 (Siirrä yleisömääritykset GA4:ään).

Vaihe 1: Yleisömääritysten tuominen Universal Analytics ‐mittauskokonaisuudesta

Kun aktivoit laajennuksen, näet ohjeet seuraavanlaisessa valintaikkunassa.

1. Aloita valitsemalla Google Analytics Account (Google Analytics ‐tili) ‐valikosta sen mittauskokonaisuuden sisältämä Universal Analytics ‐tili, jolta haluat tuoda yleisöjä. Näet tilit, joilla sinulla on vähintään katsojan rooli.
  2. Valitse Universal Analytics Property (Universal Analytics ‐mittauskokonaisuus) ‐valikosta mittauskokonaisuus, jonka yleisöjä haluat tuoda. Näet mittauskokonaisuudet, joissa sinulla on vähintään muokkaajan rooli.
  3. Klikkaa Import audiences from Universal Analytics (Tuo yleisöjä Universal Analyticsista).

Tuontiin menee muutama sekunti. Kun se on valmis, näet vahvistusviestin.

Vaihe 2: Yleisöjen siirtotavan valitseminen

Kun tuonti on valmis, näet Google Sheets ‑taulukon, joka sisältää yleisöjen nimet ja määritykset sekä tiedon siitä, voitko siirtää määritykset Google Analytics 4:ään. Jos yleisömäärityksen voi siirtää, ensimmäisessä sarakkeessa lukee "Ready to migrate" (Valmis siirrettäväksi).

Voit muokata kunkin siirrettävän yleisön määritystä Google Sheets ‑taulukossa. Jos esimerkiksi sarakkeessa E ("Include Segment" eli "Sisällytä segmentti") näkyy ehtona sessions::condition::ga:country=@Canada, voit muuttaa sen vaikkapa muotoon sessions::condition::ga:country=@France (tai valita minkä tahansa muun maan).

Kun olet tarkistanut yleisöt, voit siirtää ne Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuteen.

Jos yleisö ei ole yhteensopiva GA4:n kanssa mutta Google Analytics 4:ssä on vastaavia ulottuvuuksia tai mittareita, voit muokata sisällyttämis- tai poissulkemislauseketta Google Sheets ‑taulukossa tai luoda yleisöt uudelleen Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuudessa.

Vaihe 3: Yleisöjen siirtäminen Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuteen

1. Valitse Google Analytics 4 property (Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuus) ‐valikosta mittauskokonaisuus, johon haluat siirtää yleisömääritykset.
  2. Käynnistä siirto klikkaamalla Migrate (Siirrä).

Kun prosessi on valmis, näet vahvistusviestin.

Näin näet uudelleenluodut yleisöt Google Analytics 4:ssä

Mene Järjestelmänvalvoja-sivulle ja klikkaa Mittauskokonaisuus-kohdasta Mittauskokonaisuuden tiedot.

Näin työkalu toimii

Työkalu tuo Google Analytics Management APIn avulla Universal Analyticsin yleisömääritykset laskentataulukkoon. Universal Analyticsin yleisömääritykset ovat Management APIn muotoilemia, ja ne näkyvät uudelleenluontitaulukossa vanhan Core Reporting API ‑segmenttejä koskevan syntaksin mukaisina.

Työkalu jäsentää Universal Analyticsin jokaisen yleisömäärityslausekkeen, ja ne validoidaan Google Analytics 4:ssä tuettuja mittareita ja ulottuvuuksia vasten.

Työkalu vie yleisömäärityksen Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuteen Google Analytics Admin APIn yleisönhallinnointitoiminnon avulla.

Yleisön vientivaiheessa jokainen Universal Analyticsin yleisömäärityslausekkeen sisältämä ulottuvuus ja mittari korvautuu vastaavalla Google Analytics 4 ‑kentällä, ja ulottuvuuden tai mittarin arvot muunnetaan tarvittaessa.

Universal Analyticsin ja Google Analytics 4:n yleisökenttien konversiomäppäys

Universal Analytics ‑kenttä Google Analytics 4 ‑kenttä Google Analytics 4:ssä näkyvä nimi
ad_group sessionGoogleAdsAdGroupName Istuntoon liittyvä Google Ads ‑mainosryhmän nimi
age userAgeBracket Ikä
branding_interest brandingInterest Kiinnostuksen kohteet
browser browser Selain
browser_version Ei koontitaulukoissa Selainversio
campaign sessionCampaignName Istuntoon liittyvä kampanja
city city Kaupunki
content sessionManualAdContent Istuntoon liittyvä manuaalisesti lisätty mainossisältö
continent Ei koontitaulukoissa Maanosa
data_source platform Alusta
device_category deviceCategory Laiteluokka
gender userGender Sukupuoli
has_user_id signedInWithUserID Kirjautunut käyttäjätunnuksella
hostname hostname Isäntänimi
hour hour Tunti
internal_search_keyword searchTerm Hakutermi
is_mobile deviceCategory Laiteluokka vastaa täysin mobiililaitetta ja tablettia
language language Kieli
medium sessionMedium Istuntoon liittyvä tulotapa
mobile_brand_name mobileDeviceMarketingName Laitteen brändi
mobile_marketing_name mobileDeviceMarketingName Laite
order_coupon_code orderCoupon Tilauskuponki
page_depth Tapahtumien määrä["page_view"]
page_title pageTitle Sivun otsikko
pconversion_score_dim purchaseProbability7d Oston todennäköisyys
platform operatingSystem Käyttöjärjestelmä
platform_version operatingSystemWithVersion Käyttöjärjestelmä ja versio
region region Alue
request_url pagePathPlusQueryString Sivun polku + kyselymerkkijono
request_url_1 landingPage Laskeutumissivu + kyselymerkkijono
revenue Ei koontitaulukoissa Elinkaariarvo
screen_resolution. screenResolution Näytön resoluutio

session_quality_bias_

normalized_dim

purchaseProbability7d Oston todennäköisyys
source sessionSource Istuntoon liittyvä liikenteen lähde
source_medium sessionSourceMedium Istuntoon liittyvä liikenteen lähde / tulotapa
sub_continent_region subcontinent Mantereen osa
traffic_channel sessionDefaultChannelGroup Istuntoon liittyvä oletuskanavaryhmä
transaction_id transactionID Tapahtumatunnus
visit_date date(YYYYMMDD) Päivämäärä
visitor_bucket userBucket Käyttäjätietoryhmä
visit_number Ei koontitaulukoissa Istunnon numero
visits Käyttäjään liittyvä tapahtumien määrä ["session_start"]

Tutustu Universal Analyticsin ja Google Analytics 4:n ulottuvuuksiin ja mittareihin

Lisätietoa

UA-yleisöjen uudelleenluomista GA4:ssä käsittelevässä artikkelissa kerrotaan Analyticsin yleisörajoituksista ja yleisöjen jakamisesta Google Adsille.