Verkkokauppa

[GA4] Päällekkäisten konversioiden minimoiminen tapahtumatunnusten avulla

Tapahtumatunnus on kullekin tapahtumalle luomasi yksilöllinen tunniste (esim. tilausvahvistusnumero). Sinun on lisättävä tapahtumatunnus jokaiseen verkkokauppatapahtumaan, jotta saman käyttäjän tapahtumien kopiot voidaan poistaa (eli deduplikoida) ja hyvitykset käsitellä oikein.

Kun lisäät tapahtumatunnuksen, Google Analytics deduplikoi ostokset, jos kaksi ostosta on rekisteröity samalla tapahtumatunnuksella.

Google Analytics deduplikoi ainoastaan sellaiset tapahtumat, joilla on sama tapahtumatunnus ja jotka ovat peräisin samalta käyttäjältä. Samaa tapahtumatunnusta voi käyttää eri käyttäjille ilman, että tapahtumat deduplikoidaan.

Huom. Muista välittää tapahtumatunnukselle dynaaminen arvo. Jos tagi lähettää Google Analyticsille saman tunnuksen eri tapahtumien yhteydessä, konversiot saatetaan laskea merkittävästi alakanttiin.
Tärkeää: Älä lähetä tapahtumatunnuksena tyhjää merkkijonoa. Google Analytics poistaa kaikki ostotapahtumat, joilla on transaction_id="".

Ennen kuin aloitat

Jokaisella tilauksella on oltava yksilöllinen tapahtumatunnus. Voit käyttää esimerkiksi tapahtumien tilausvahvistusnumeroita.

Tapahtumatunnukset voivat sisältää numeroita, kirjaimia ja erikoismerkkejä, kuten viivoja tai välilyöntejä. Jokaisella tapahtumalla on oltava yksilöllinen tunnus. Tapahtumatunnuksessa ei saa olla mitään tietoja, joita voidaan käyttää yksittäisten asiakkaiden tunnistamiseen.

Tapahtumatunnuksen lisääminen

Jos haluat kerätä tapahtumatunnuksen, sinun on muokattava sivustosi koodia. Google Analyticsissa ei tarvitse tehdä muutoksia.

Huom. Muista välittää tapahtumatunnukselle dynaaminen arvo. Jos lähetät saman tunnuksen eri tapahtumien yhteydessä, konversiot saatetaan laskea merkittävästi alakanttiin.

Seuraavassa esimerkissä käytetään ASP-sivuja (Active Server Pages) ja päivitetään gtag.js-mittauskoodi. Tarkka koodi riippuu käyttämästäsi palvelinkielestä. Varmista, että olet valinnut verkkosivustollesi oikean kielen.

1. Avaa konversiosivun ASP-tiedosto (tai käyttämäsi palvelinkielen mukainen tiedosto).
  2. Etsi ASP-lauseke, joka sisältää tarvittavat tiedot. Esimerkki: <%= orderId %>.
  3. Avaa konversiosivun HTML-koodi ja etsi tapahtumakoodinpätkä.
  4. Korvaa tapahtumakoodinpätkän script-osiossa (<script></script>-tagien välissä) oleva <%= orderId %> vaiheessa 2 löytämälläsi ASP-lausekkeella:

Esimerkki tapahtumakoodinpätkästä:

<script>
         gtag('event', 'purchase', {
          transaction_id: '<%= orderId %>',
          value: 25.42,
          currency: "USD",
          //...
         });
        </script>

Tapahtumatunnuksen tarkistaminen

1. Käynnistä tapahtuma sivustollasi.
  2. Tutki selaimessa verkkosivun lähdekoodia (useimmissa selaimissa voit klikata sivua kakkospainikkeella ja valita Näytä lähde).
  3. Mittauskoodin pitäisi näkyä sivun <head>- ja </head>-tagien välissä. ASP-lauseke korvataan todellisella tapahtumatunnuksella.