[GA4] Mittaustunnus

Google Analyticsissa mittaustunnus on sivustodatastriimin (eli Google Analyticsiin rekisteröidyn verkkosivuston) yksilöllinen tunniste. Google Analytics 4:ssä mittaustunnuksen muoto on "G-" ja sen perässä numeroita ja kirjaimia, esim. "G-PSW1MY7HB4".

Mittaustunnus on tärkeä linkki, joka yhdistää verkkosivustosi vastaavaan datastriimiin Google Analytics 4:ssä. Se varmistaa, että sivustosi data lähetetään oikeaan paikkaan.

Google Analytics 4:ssä mittaustunnus on sama kuin kohdetunnus.

Näin löydät mittaustunnuksen

Löydät mittaustunnuksen seuraavasti:

1. Valitse Järjestelmänvalvoja-sivulta Datan kerääminen ja muokkaaminen ‐kohdasta Datastriimit.
  2. Valitse Sivusto-välilehti.
  3. Klikkaa sivustodatastriimiä.
  4. Mittaustunnus näkyy striimin tietojen ensimmäisellä rivillä.