[GA4] Kardinaliteetti

Kardinaliteetti tarkoittaa ulottuvuudelle määritettyjen yksilöllisten arvojen määrää.

Joillakin ulottuvuuksilla on kiinteä määrä yksilöllisiä arvoja. Esimerkiksi Laite-ulottuvuudella voi olla enintään kolme arvoa: tietokone, tabletti ja mobiililaite. Tässä esimerkissä laitteen kardinaliteetti on 3.

Muilla ulottuvuuksilla (esim. Tuotetunnus, Sivun polku ja Sivun sijainti) voi olla useampia yksilöllisiä arvoja. Verkkokauppatilassa olevilla verkkosivustoilla ja sovelluksilla voi olla satojatuhansia tuotteita. Verkkosivustoilla voi olla satojatuhansia yksilöllisiä sivuja. Näillä ulottuvuuksilla on yleensä suuri kardinaliteetti.

Kardinaliteetiltaan suuret ulottuvuudet

Ulottuvuuden katsotaan olevan kardinaliteetiltaan suuri, kun sillä on yli 500 yksilöllistä arvoa päivässä. Kardinaliteetiltaan suuret ulottuvuudet lisäävät raportin rivien määrää ja näin ollen myös sen todennäköisyyttä, että raportti ylittää rivirajoituksen. Tällöin ylimääräinen data tiivistetään "(other)"-riville.

Kardinaliteetiltaan suuria ulottuvuuksia kannattaa käyttää vain silloin, kun kerättävät tiedot ovat yrityksen kannalta välttämättömiä, koska raporttien rivirajoitus saatetaan niiden vuoksi saavuttaa nopeammin.

Huom. Yksittäisillä ulottuvuuksilla ei ole kardinaliteettirajoituksia Google Analytics 4:ssä. Mittauskokonaisuuksien ulottuvuuksilla voi olla mikä tahansa määrä arvoja, mutta jos käytät kardinaliteetiltaan suuria ulottuvuuksia, muista tutustua parhaisiin käytäntöihin, jotka koskevat omien ulottuvuuksien käyttöönottoa ja "(other)"-rivin välttämistä.