[GA4] Suositukset

Google Analytics näyttää räätälöityjä suosituksia, joiden avulla saat mahdollisimman hyödyllistä ja tarkkaa dataa ja voit hyödyntää uusia ja hyödyllisiä ominaisuuksia heti, kun ne tulevat saataville. Suositukset perustuvat mittauskokonaisuutesi aiempaan dataan, asetuksiisi ja Google Analytics ‑trendeihin.

Suositukset näkyvät etusivun Suositukset-kohdassa ja asianmukaisten sivujen oikeassa yläkulmassa eri puolilla Google Analyticsia.

Jos mittauskokonaisuutesi on uusi, et välttämättä näe yhtään suositusta. Tarkista tilanne pian uudelleen. Google Analytics etsii sinulle sopivia suosituksia säännöllisesti.

Suositustyypit

Google voi näyttää sinulle yhden tai useamman seuraavista suosituksista, joiden avulla voit saada parhaan mahdollisen hyödyn Google Analyticsista:

• Luo ennustettuja yleisöjä: Google suosittelee, että luot ennustetun yleisön (esim. käyttäjistä, jotka todennäköisesti lopettavat käytön) ja käytät yleisöä Google Ads ‐kampanjoiden tai ‐mainosryhmien uudelleenmarkkinoinnissa tai hintatarjouksissa.
  • Edistä liiketoimintaasi Google Ads ‐hyvityksen avulla: Google myöntää uusille Google Ads ‐käyttäjille kertaluontoisen Google Ads ‐hyvityksen, jonka avulla voit tavoittaa useampia potentiaalisia asiakkaita hyödyntämällä Google Analytics ‐dataa.
  • Luo konversioita Google Adsissa: Jos olet linkittänyt Google Ads ‐tilisi, saatat nähdä suosituksen tärkeiden verkko- ja sovellustapahtumien tuomisesta Google Analytics 4:stä Google Adsiin. Kun tuot tärkeät tapahtumat Google Adsiin, saat pääsyn Google Analytics ‐dataan Google Adsissa ja voit paremmin optimoida hintatarjoukset tulosten parantamiseksi.
  • Asenna Google Analytics ‐mobiilisovellus: Google suosittelee Google Analytics ‐mobiilisovelluksen asentamista, jotta yrityksesi tiedot ovat saatavillasi missä oletkin. Sen avulla voit seurata liiketoimintaasi reaaliajassa, luoda omia raportteja ja tehdä tilillesi parannuksia. Suositus sisältää QR-koodin, jolla löydät mobiilisovelluksen helposti Applen App Storesta (iOS) tai Google Play Kaupasta (Android).
  • Linkitä Display & Video 360 (DV360) ‐mainostaja: Kun Google havaitsee linkittämättömän DV360-mainostajan, saatat nähdä suosituksen DV360-mainostajan linkittämisestä Google Analyticsiin. Näin voit viedä Analytics-yleisöt ja ‐konversiot DV360:een ja nähdä Analyticsissa kampanjan kustannusdataa ja käyttäjien aktivoitumisdataa, mikä parantaa kampanjoiden mittausta.
  • Linkitä Google Ads ‑tilisi: Kun Google havaitsee linkittämättömän Google Ads ‐tilin, saatat nähdä suosituksen tilin linkittämisestä Google Analyticsiin. Näin voit nähdä Google Ads ‐kampanjasi, hyödyntää uusia Google Ads ‐ulottuvuuksia, tuoda tärkeitä Analytics-tapahtumia Google Adsiin ja tehostaa Google Ads ‐uudelleenmarkkinointia.
  • Linkitä Play Console ‐tilisi: Kun havaitsemme linkittämättömän Google Play ‐sovelluksen, joka liittyy Google Analytics ‑mittauskokonaisuuteesi, saatat nähdä suosituksen Play Console ‑tilin linkittämisestä Google Analyticsiin. Kun linkität Play Console ‐tilisi, voit hyödyntää sovelluksensisäisiä ostoksia ja tilauksia koskevia mittareita Google Analytics 4 ‐raporteissasi.
  • Linkitä Search Console ‐tilisi: Kun Google havaitsee linkittämättömän Search Console ‐tilin, saatat nähdä suosituksen tilin linkittämisestä Google Analyticsiin. Kun linkität Search Console ‐tilisi, saat pääsyn uusiin Search Consolen ulottuvuuksiin sekä Googlen orgaanisen haun kyselyihin ja Googlen orgaanisen haun liikenneraportteihin. Niiden avulla voit analysoida hakulausekkeita ja hakuliikenteen dataa.
  • Määritä suostumustila uudelleen: Saatat nähdä tämän suosituksen, jos olet ottanut suostumustilan käyttöön gtag.js:ssä, Google Tag Managerissa tai Google Analytics for Firebase SDK:ssa, mutta Google-tagit tai suostumustenkäsittelyalusta todennäköisesti estävät evästeettömät ping-kutsut. Tässä suosituksessa kerrotaan, että poistamalla evästeettömien pingien eston useimmat Google Analytics 4:n raportointialustat käyttävät toiminnan mallintamista, mikäli mallin laatu sen sallii. Näin voidaan täydentää puuttuvia tietoja koneoppimisen avulla ja mallintaa Analytics-evästeitä hylkäävien käyttäjien toimintaa samanlaisten käyttäjien perusteella, jotka hyväksyvät analytiikkaevästeet. Lue lisää Google-tagien eston kumoamisesta suostumustilaa käytettäessä.
  • Luo Kauppiaskeskus-tili: Kauppiaskeskus-tilin avulla voit esitellä verkkokauppasi tuotteita Google Haussa, Google Mapsissa, YouTubessa ja muissa Googlen palveluissa.

Suositusten hylkääminen

Google Analytics poistaa suosituksen, kun olet ottanut sen käyttöön. Jos haluat hylätä suosituksen, klikkaa sen oikeasta yläkulmasta Lisää > Hylkää.

Miksi suositus ei ole enää saatavilla?

Suosituksia tulee ja menee eri syistä. Suositus voi poistua näkyvistä esimerkiksi siksi, että se on jo otettu käyttöön, sen käyttöönotosta ei enää ole merkittävää hyötyä tai se on hylätty. Voit kuitenkin tutustua tilisi muihin suosituksiin.