[GA4] Gedetailleerde locatie- en apparaatgegevens verzamelen

U heeft de mogelijkheid om per regio de verzameling van gedetailleerde gegevens over locatie en apparaat aan of uit te zetten. Standaard verzamelt Analytics deze gegevens. Als u deze functie uitzet, verzamelt Analytics de volgende gegevens niet:

• Plaats
  • Onderversie van browser
  • User-agent-tekenreeks van de browser
  • Merk van apparaat
  • Apparaatmodel
  • Apparaatnaam
  • Onderversie van besturingssysteem
  • Onderversie van platform
  • Schermresolutie

Als u deze instellingen bewerkt en verzameling voor een regio uitzet, bewaart Analytics alle historische gegevens die u heeft verzameld (op basis van uw instellingen voor bewaring van gegevens), maar worden er vanaf het moment van de wijziging geen aanvullende gegevens meer verzameld.

1. Klik in Beheerder onder Verzameling en wijziging van gegevens op Bewaring van gegevens.
  2. Zet de schakelaar voor Verzameling van gedetailleerde locatiegegevens en apparaatgegevens aan.
  3. Als u de schakelaar aanzet, worden die gegevens verzameld in alle regio's. Zo kiest u in welke regio's de gegevens worden verzameld:
    1. Klik in datzelfde gedeelte op Pijl-omlaag.
    2. Klik op Instellingen naast Detailniveau en verzameling van apparaatgegevens is toegestaan in X van Y-regio's.
    3. Zet de schakelaar aan of uit voor elke regio waarin u gegevensverzameling wilt toestaan of niet wilt toestaan.
    4. Klik op Toepassen.

Als u de verzameling van gedetailleerde locatie- en apparaatgegevens voor een regio uitzet, daalt het volume van gemodelleerde conversies voor die regio aanzienlijk. Voor downstream conversiemodellering en -rapportage in gekoppelde Google Ads- en Search Ads 360-accounts heeft het ook gevolgen.