[GA4] Uw app voorbereiden voor wijzigingen in Google Play en Android

Android heeft onlangs verschillende nieuwe beleidsupdates en technische wijzigingen aangekondigd. Bekijk de volgende aanbevelingen om te zorgen dat uw app up-to-date blijft en de vereisten naleeft.

Uw app updaten voor advertentie-ID-rechten

Voor apps waarin het doel-API-niveau wordt geüpdatet naar 31 (Android 12), moeten normale rechten voor Google Play-services worden gedefinieerd in het Android-manifestbestand om de advertentie-ID te kunnen gebruiken. Voor apps die deze rechten niet definiëren en die Android 12 niet targeten, wordt de advertentie-ID automatisch verwijderd en vervangen door een reeks nullen.

U kunt uw app updaten naar de SDK voor mobiele advertenties van Google 20.4.0+, waarmee deze rechten automatisch worden gedefinieerd. Als u de SDK voor mobiele advertenties van Google 20.4.0+ gebruikt, hoeft u verder niets te doen om de advertentie-ID te blijven gebruiken.

Ga naar het Helpcentrum van Play Console voor meer informatie over de nieuwe rechten, waaronder hoe u deze kunt aanzetten.