[UA→GA4] Käyttäjien siirtotyökalu

Universal Analytics ‐käyttäjien siirtäminen Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuteen

Voit siirtää käyttäjät ja heidän käyttöoikeutensa Universal Analytics ‐mittauskokonaisuudesta Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuteen GA4 Migrator for Google Analytics Google Sheets ‑laajennuksella.

Sisällys:

Näin työkalu toimii

Jotta voit käyttää käyttäjien siirtotyökalua, sinulla on oltava tilisi järjestelmänvalvojan rooli.

Kun olet asentanut ja aktivoinut Google Sheets ‐laajennuksen (alla), voit tehdä seuraavat kolme vaihetta:

• Vaihe 1: Käyttöoikeusasetusten importointi Universal Analytics ‐mittauskokonaisuudesta Google-taulukkoon
  • Vaihe 2: Käyttäjien siirtotavan valinta
  • Vaihe 3: Käyttöoikeusasetusten siirto (eksportointi) Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuteen

Ennen kuin aloitat

Käyttäjien siirtotyökalun käyttö edellyttää seuraavaa:

1. Asenna GA4 Migrator for Google Analytics ‐laajennus Google Workspace Marketplacesta.

Voit käyttää laajennusten tietosivua myös Google Sheets ‐valikosta valitsemalla Laajennukset > Laajennukset > Lataa laajennuksia ja tekemällä haun GA4 Migrator for Google Analytics.

2. Avaa laajennuksen tiedot ja asenna laajennus klikkaamalla Asenna.

3. Suorita asennus loppuun seuraamalla kehotteen ohjeita.

4. Kun olet asentanut laajennuksen, luo uusi Google-taulukko ja aktivoi laajennuksen sivupalkki valitsemalla valikosta Laajennukset > GA4 Migrator for Google Analytics™ > Siirrä käyttäjät GA4:ään.

Vaihe 1: Käyttöoikeuksien importointi Universal Analytics ‐mittauskokonaisuudesta

Kun aktivoit laajennuksen, näet seuraavan valintaikkunan, jossa on ohjeita siirtoprosessiin.

1. Aloita siirto valitsemalla tili avattavasta Google Analytics ‐tili ‐valikosta, jossa näkyvät ne Google Analytics ‐tilit, jotka ovat tällä hetkellä kirjautuneen käyttäjän käytettävissä.
  2. Valitse halutulta Google Analytics ‐tililtä Universal Analytics ‐mittauskokonaisuus , josta käyttöoikeudet siirretään.

3. Kun olet valinnut Universal Analytics ‐mittauskokonaisuuden, aloita siirtoprosessi klikkaamalla Tuo käyttäjiä Analyticsista.

Importoinnin tulisi olla valmis alle minuutissa. Kun toiminto on valmis, näet vahvistusviestin.

Vaihe 2: Käyttäjien siirtotavan valinta

Kun käyttöoikeuksien importointi on valmis, näet raportin, joka sisältää käyttöoikeuksien tiedot valitusta Universal Analytics ‐mittauskokonaisuudesta ja sen näkymistä (profiileista). Raportti sisältää kaikki käyttäjät, joilla on pääsy valitulle tilille, Universal Analytics ‐mittauskokonaisuuteen ja kaikkiin sen näkymiin (profiileihin), sekä kyseisten käyttäjien käyttöoikeudet.

Jos käyttäjälle on myönnetty käyttöoikeuksia useisiin kokonaisuuksiin, tämä näkyy raportissa usean roolin valintaruutujen valintoina.

Käyttäjä on valmis siirrettäväksi Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuteen, jos laskentataulukkoraportissa hänelle on määritetty enintään yksi rooli.

Huomioi seuraavat asiat jokaisen raportissa mainitun käyttäjän osalta:

• Jos yhtään roolia ei ole valittu: tällä käyttäjällä ei ole pääsyä siirron kohteena olevaan Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuteen.

• Jos yksi rooli on valittu: käyttäjälle myönnetään tämä rooli siirron aikana.

Tutustu seuraaviin esimerkkeihin.

Esimerkki 1

Käyttäjällä Pasi on näkymän (profiili) 121212 Järjestelmänvalvoja-rooli ja näkymän (profiilin) 232323 Muokkaaja-rooli. Tämän vuoksi tätä käyttäjää koskevalta riviltä valitaan Järjestelmänvalvoja- ja Muokkaaja-valintaruudut. Molemmat näkymät (profiilit) näkyvät Näkymän (profiilin) tunnus ‐sarakkeen kyseisessä solussa. Tällä käyttäjällä on valittuna useamman kuin yhden roolin valintaruutu, joten sinun on päätettävä, miten tämä käyttäjä siirretään. Jos poistat Muokkaaja- ja Katsoja-ruutujen valinnan, Pasi voidaan siirtää Järjestelmänvalvoja-roolissa.

Esimerkki 2

Käyttäjällä Liisa on koko mittauskokonaisuuden UA-123456-7 Katsoja-rooli ja näkymän (profiilin) 121212 Muokkaaja-rooli. Tätä käyttäjää koskevalta riviltä valitaan Katsoja- ja Muokkaaja-valintaruudut. Näkymän (profiilin) tunnus ‐sarakkeen kyseisessä solussa on yksi näkymä (profiili), 121212. Tällä käyttäjällä on valittuna useamman kuin yhden roolin valintaruutu, joten sinun on päätettävä, miten tämä käyttäjä siirretään. Jos poistat Katsoja-ruudun valinnan, Liisa on valmis siirrettäväksi Muokkaaja-roolissa.

Esimerkki 3

Käyttäjällä Kaisa on koko mittauskokonaisuuden UA-123456-7 Muokkaaja-rooli. Tässä tapauksessa tätä käyttäjää koskevalta riviltä valitaan vain Muokkaaja-valintaruutu. Koska Kaisalla ei ole paikallisia käyttöoikeuksia missään näkymässä (profiilissa), kyseinen solu Näkymän (profiilin) tunnus ‐sarakkeessa on tyhjä. Tällä käyttäjällä on valittuna vain yhden roolin valintaruutu, joten hän on valmis siirrettäväksi.

Esimerkki 4

Käyttäjällä Teemu on mittauskokonaisuuden UA-123456-7 näkymien (profiilien) 121212, 232323 ja 343434 Katsoja-rooli. Tässä tapauksessa tätä käyttäjää koskevalta riviltä valitaan vain Katsoja-valintaruutu. Tällä käyttäjällä on valittuna vain yhden roolin valintaruutu, joten hän on valmis siirrettäväksi.

Kun laskentataulukon jokainen rivi on valmis siirrettäväksi ‐tilassa, voit edetä vaiheeseen 3.

Vaihe 3: Käyttöoikeuksien eksportointi Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuteen

1. Jotta voit aloittaa käyttöoikeusasetusten eksportoinnin, sinun on valittava siirron kohteeksi jokin Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuus siirron valintaikkunan avattavasta valikosta. Valikossa näkyvät ne Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuudet, jotka ovat valitun Google Analytics -tilin tämänhetkisen käyttäjän käytettävissä.

2. Aloita käyttöoikeusasetusten luominen valitulle Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuudelle laskentataulukkoon tehtyjen valintojen mukaisesti klikkaamalla Siirrä-painiketta.

Kun toiminto on valmis, näet Käyttäjän siirto valmis ‐ilmoituksen. Nykyiseen dokumenttiin luodaan uusi taulukko, joka sisältää toiminnon tuloksen.

Toiminnon tulos sisältää luettelon kaikista käyttäjistä, joilla on pääsy nykyiseen Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuteen, sekä heidän paikallisista käyttöoikeuksistaan. Vaiheen 2 esimerkeissä 1–4 olisi Pasilla olisi Järjestelmänvalvoja-rooli, Liisalla ja Kaisalla olisi Muokkaaja-rooli ja Teemulla Katsoja-rooli.