Regionale gegevensverzameling

Google Analytics maakt gebruik van regionale datacenters om ervoor te zorgen dat gebruikersmetingen voor uw web- en mobiele app zo snel en veilig mogelijk naar Google Analytics worden verzonden.

Hoe het werkt

Als Analytics een verbinding tot stand brengt met het dichtstbijzijnde beschikbare Google-centrum voor het verzamelen van gegevens, worden er meetgegevens naar Analytics verzonden via een versleutelde HTTPS-verbinding. In de verzamelcentrums worden de gegevens verder versleuteld voordat ze worden doorgestuurd naar de verwerkingsservers van Analytics. Ze worden ook beschikbaar gesteld in het Analytics-platform.

IP-adressen worden gebruikt om het optimale lokale datacenter te bepalen.

In Google Analytics 4 worden IP-adressen gebruikt wanneer er gegevens worden verzameld, om locatiegegevens (land, plaats, latitude en longitude van de plaats) te bepalen. Ze worden weer verwijderd voordat er gegevens worden opgeslagen in een datacenter of op een server.

In Universal Analytics kunt u zich aanmelden voor IP-maskering. Als IP-adressen worden gemaskeerd, wordt de maskering uitgevoerd voordat de gegevens worden geregistreerd in een datacenter of op een server.

Meer informatie over IP-maskering

Meer informatie over de locaties van onze datacenters

Voordelen

Met regionale gegevensverzameling kunt u de prestaties van uw sites en mobiele apps verbeteren door de afstand en de totale tijd te minimaliseren die nodig zijn om gegevens via een beveiligde verbinding te verzenden naar de datacenters van Google.

Daarnaast maakt regionale gegevensverzameling en de datacenterinfrastructuur van Google redundantie mogelijk, zodat in het onwaarschijnlijke geval dat 1 lokaal datacenter niet meer beschikbaar is, een ander datacenter in de regio de gebruikers volledig kan blijven bedienen en ondersteunen.