[UA→GA4] Checken of u Universal Analytics of Google Analytics 4 (GA4) gebruikt

Checken of uw propertytype Universal Analytics of Google Analytics 4 (GA4) is

Als u Universal Analytics gebruikt, ziet u bovenaan een rode melding 'Deze property verwerkt vanaf 1 juli 2023 geen gegevens meer. Rond zo snel mogelijk het instelproces voor uw nieuwe Google Analytics 4-property (GA4) af. Als u dit niet doet, wordt de GA4-property automatisch voor u ingesteld op basis van uw oorspronkelijke property, tenzij u zich hiervoor afmeldt in de Installatieassistent.'

U kunt aan uw property-ID zien of u Universal Analytics of Google Analytics 4 gebruikt.

• Property-ID's voor Universal Analytics beginnen met UA en eindigen met een cijfer (UA-XXXXXXXXX-1).
  • Property-ID's voor Google Analytics 4 bevatten alleen cijfers (XXXXXXXXX).

Propertykiezer

• Als u uw property vóór 14 oktober 2020 heeft gemaakt, gebruikt u waarschijnlijk een Universal Analytics-property.
  • Als u uw property na 14 oktober 2020 heeft gemaakt, gebruikt u waarschijnlijk al een Google Analytics 4-property.

Uw property-ID vinden

Zo vindt u uw property-ID:

1. Klik linksboven (naast het Analytics-logo) op de pijl-omlaag om de propertykiezer te openen.

De meest linkse kolom bevat uw accounts en de volgende kolom bevat uw property's. De property die u op dat moment heeft geopend, is grijs gemarkeerd.

2. Kijk naar het cijfer onder de propertynaam om het propertytype te bepalen.