Voorbereiden op de kennisgevingsvereisten voor gegevens van Google Play

In mei 2021 heeft Google Play het nieuwe gedeelte Veiligheid van gegevens aangekondigd, een door ontwikkelaars geleverde kennisgeving van de procedures waarmee apps gegevens verzamelen, delen en beveiligen.

Met behulp van de informatie op deze pagina kunt u voldoen aan de kennisgevingsvereisten voor deze gegevens met betrekking tot uw gebruik van de Google Analytics voor Firebase-SDK's voor Android. Op deze pagina vindt u informatie over of en hoe onze SDK's eindgebruikersgegevens verwerken, waaronder eventuele toepasselijke configuraties of aanroepen die u als app-ontwikkelaar kunt beheren.

We streven ernaar zo transparant mogelijk te zijn in onze ondersteuning, maar u bent als app-ontwikkelaar als enige verantwoordelijk voor hoe u het formuliergedeelte Veiligheid van gegevens van Google Play invult met betrekking tot de procedures waarmee uw app gegevens van eindgebruikers verzamelt, deelt en beveiligt.

Hoe u de informatie op deze pagina kunt gebruiken

Op deze pagina staat welke eindgebruikersgegevens worden verzameld door de nieuwste versie van Google Analytics voor Firebase SDK. U krijgt informatie over automatisch verzamelde gegevens en over gegevens die zijn verzameld op basis van uw gebruik van de SDK. Automatische verzameling betekent dat de SDK specifieke gegevens (voorbeeld) verzamelt zonder dat u een specifieke methode of klasse in uw app aanroept. Maar in veel gevallen zijn de gegevens die de SDK verzamelt afhankelijk van hoe uw app het product gebruikt, namelijk van de instelling van uw app en hoe de SDK wordt aangeroepen.

Aan de hand van de Android-handleiding over gegevenstypen kunt u bepalen welk gegevenstype de verzamelde gegevens het best beschrijft. Zo kunt u de gegevenskennisgeving afronden. Leg in uw gegevenskennisgeving ook uit hoe uw specifieke app de verzamelde gegevens deelt en gebruikt.

Automatisch verzamelde gegevens

De Google Analytics voor Firebase SDK verzamelt automatisch de volgende gegevens.

Gegevens De Google Analytics voor Firebase SDK doet standaard het volgende:
Instantie-ID van app

Automatisch een instantie-ID van de app toewijzen aan elke instantie van een app, zodat die overal in Analytics kan worden gebruikt om gebruikersstatistieken te berekenen.

Deze ID wordt standaard niet gekoppeld aan een gebruikers-ID, zoals een schermnaam van een gebruiker of een account-ID. De verzameling van deze ID kan worden uitgezet met de Consent Mode API. Meer informatie

Advertentie-ID De advertentie-ID voor Android verzamelen. De verzameling van deze ID kan worden uitgezet door gegevensverzameling door Analytics in te stellen. Meer informatie
Gemaskeerd IP-adres Onbewerkte locatiegegevens afleiden uit de gemaskeerde IP-adressen van het apparaat.
In-app-aankopen en abonnementen Gebeurtenissen van in-app-aankopen en abonnementen verzamelen met parameters die de product-ID, productnaam en prijs bevatten.
Levenscyclusgebeurtenissen van app Schermweergaven en sessies verzamelen voor gebruik in rapportage en analyse.

Alle gebruikersgegevens die door de SDK worden verzameld, worden tijdens de overdracht versleuteld met het TLS-protocol (Transport Layer Security).

Verzamelde gegevens afhankelijk van uw gebruik

Afhankelijk van de instelling of aanroep van de Google Analytics voor Firebase SDK en de functies van het product, kan uw app eindgebruikersgegevens verzamelen die moeten worden opgenomen in uw kennisgeving van gegevens. De volgende tabel bevat voorbeelden van eindgebruikersgegevens die kunnen worden verzameld, afhankelijk van uw gebruik. Houd ook rekening met de gegevens die worden verzameld op basis van uw specifieke gebruik.

Gegevens Afhankelijk van de instelling en de aanroep van uw app doet de Google Analytics voor Firebase SDK het volgende:
Gebruikers-ID De gebruikers-ID verzamelen die u heeft ingesteld voor de persoon die uw app gebruikt. Nadat u een gebruikers-ID heeft ingesteld, worden alle toekomstige gebeurtenissen automatisch aan deze ID gekoppeld totdat u de gebruikers-ID instelt op null.
Account-ID's Voorwaardelijk inloggegevens voor accounts verzamelen als Google-signalen is aangezet. Meer informatie

Andere overwegingen

Voor meer informatie over hoe het product de persoonsgegevens van uw eindgebruikers verwerkt, leest u de Voorwaarden van Google Analytics, de Voorwaarden voor gegevensverwerking van Google Ads en het Gebruiksbeleid van Google Analytics.

Bekijk ook optionele functies die van invloed kunnen zijn op de verzameling en het gebruik van gegevens:

Als u optionele productfuncties gebruikt met aanvullende gegevens of als u deelneemt aan tests voor nieuwe productfuncties met aanvullende gegevens, moet u controleren of er kennisgevingen voor aanvullende gegevens worden vereist voor deze functies of tests.

Als u een eerdere versie van de Google Analytics voor Firebase-SDK gebruikt, kan het goed zijn om te updaten naar de nieuwste versie, zodat u zeker weet dat de kennisgevingen voor uw app correct zijn.