Reports

[GA4] Datan ajantasaisuus

Datan ajantasaisuudella tarkoitetaan sitä, kuinka äskettäin olemme keränneet, käsitelleet ja raportoineet mittauskokonaisuutesi datan. Jos käsittelyyn menee 20 minuuttia, datan ajantasaisuus on 20 minuuttia.

Ajantasaisuus vaihtelee, koska dataa käsitellään eri väliajoin. Esimerkiksi päivänsisäinen data päivittyy monta kertaa päivässä, jotta osa datasta tulee nopeammin saataville, kun taas päiväkohtainen data on kattavampaa (ja perustuu useampiin datalähteisiin), mutta se tulee pidemmän käsittelyajan takia saataville kerran päivässä.

Datan käsittelyyn voi mennä 24–48 tuntia. Raporteissa oleva data saattaa sinä aikana muuttua.

Datan käsittelyvälit

Google Analytics 360 ‑mittauskokonaisuuksien ja tavallisten mittauskokonaisuuksien tavalliset datankäsittelyvälit ovat Analyticsissa seuraavat:

Väli Tavallinen käsittelyaika Mittauskokonaisuudet Mittauskokonaisuuskohtaiset datarajat Kyselyn kattavuus
Reaaliaikainen Alle 1 minuutti 360, tavallinen Vain muutama ulottuvuus ja mittari
360: useita kertoja päivässä Noin 1 tunti 360 Premium Normal ja Premium Large täällä kuvatulla tavalla Kaikki raportit ja API-kyselyt näitä lukuun ottamatta
Tavallinen: useita kertoja päivässä 4–8 tuntia Tavallinen Standard Normal Kaikki raportit ja API-kyselyt näitä lukuun ottamatta
Päivittäin 12 tuntia 360, tavallinen Tavallinen, Premium Normal Kaikki raportit ja API-kyselyt
Päivittäin 18 tuntia 360, tavallinen Premium Large Kaikki raportit ja API-kyselyt
Päivittäin Yli 24 tuntia 360, tavallinen Premium XLarge Kaikki raportit ja API-kyselyt

Tietoa väleistä

Käsittelemme dataa päivittäin kolmen edellä mainitun käsittelyvälin mukaisesti: reaaliajassa, päivänsisäisesti ja päiväkohtaisesti. Näin osa datasta tulee saatavillesi nopeammin.

Reaaliaikainen

Reaaliaikainen data on ajantasaisin datajoukko, sillä sen avulla voit seurata toimintaa reaaliajassa, mutta sen yhteydessä on käytössä vähemmän ominaisuuksia kuin muissa käsittelyväleissä.

Päivänsisäinen

Päivänsisäinen data kattaa osan edellisen päivän datasta. Data päivittyy useita kertoja päivässä, jotta edellisen päivän data tulee saatavillesi nopeammin. 360-mittauskokonaisuuksien päivänsisäinen data päivittyy jatkuvasti. Se tulee yleensä saataville raportteihin ja API-kyselyihin ennen päiväkohtaista dataa. Kun päivänsisäistä dataa on saatavilla ennen päiväkohtaista dataa, voit odottaa seuraavaa:

• Joissakin tapahtumaa koskevissa liikenteen lähteiden ulottuvuuksissa (esim. liikenteen lähde, tulotapa, kampanja ja oletuskanavaryhmä) voi olla tilapäisiä aukkoja. Niitä voi esiintyä, jos esimerkiksi kolmannen osapuolen konversiolähteistä peräisin olevaa dataa vastaanotetaan viiveellä.
  • Jos tapahtumaa koskevia liikenteen lähteiden ulottuvuuksia on käytettävissä, käytämme oletuksena maksullisten ja orgaanisten kanavien viimeisen klikkauksen attribuutiomallia, kunnes päiväkohtainen data tulee saataville.
  • Saatamme soveltaa tiukempia kardinaliteettirajoituksia siihen asti, että päiväkohtaista dataa tulee saataville. Siksi saatat tänä aikana todennäköisemmin nähdä "(other)"-rivin, jos mittauskokonaisuudessasi on kardinaliteetiltaan suuria ulottuvuuksia.

Huom. Jos päivänsisäistä dataa on saatavilla ennen päiväkohtaista dataa, raporttien ja API-kyselyjen data voi muuttua sen jälkeen, kun päiväkohtainen data on tullut saataville.

Päivittäin

Päiväkohtainen data kattaa päivän kaiken datan. Jos raportissa käytetään päiväkohtaista dataa, voit odottaa seuraavaa:

• Jos tapahtumaa koskevia liikenteen lähteiden ulottuvuuksia on käytettävissä, käytämme mittauskokonaisuudelle valittua attribuutiomallia.
  • Tärkeiden tapahtumien attribuutiokrediitti voi muuttua 12 päivän ajan tärkeän tapahtuman kirjaamisen jälkeen, kun Analyticsin tärkeiden tapahtumien mallinnus paranee.

Mittauskokonaisuuskategoriat

Mittauskokonaisuus luokitellaan sen mukaan, kuinka monta tapahtumaa se on kerännyt ja käsitellyt kyseiseen päivään mennessä. Mittauskokonaisuus on

• "normaali", jos se on kerännyt ja käsitellyt alle 25 miljardia tapahtumaa
  • "suuri", jos se on kerännyt ja käsitellyt yli 25 miljardia tapahtumaa
  • "erittäin suuri", jos se on kerännyt ja käsitellyt yli 250 miljardia tapahtumaa.

Mittaukset kattavat 31 edellistä päivää, pois lukien meneillään oleva päivä mittauskokonaisuuden aikavyöhykkeellä.

Huomioithan, että mittauskokonaisuus, joka yleensä luokitellaan normaaliksi tai suureksi, voidaan luokitella erittäin suureksi yhden päivän ajaksi, jos se on kerännyt ja käsitellyt keskimäärin vähintään 15 miljardia tapahtumaa päivässä seitsemän edellisen päivän aikana (pois lukien meneillään oleva päivä mittauskokonaisuuden aikavyöhykkeellä).

Rajoitukset

Kartoitusten ja raporttien dataa ei välttämättä ole synkronoitu.

Offline-tapahtumat

Kun käyttäjän laite siirtyy offline-tilaan (esimerkiksi jos internetyhteys katkeaa mobiilisovelluksen selaamisen aikana), Google Analytics tallentaa tapahtumadatan laitteelle ja lähettää datan, kun yhteys on palautunut. Analytics ei huomioi tapahtumia, jotka lähetetään yli 72 tuntia niiden käynnistymisen jälkeen.

Jos haluat lisätietoa tavallisesta poikkeavasta datan käsittelystä, tutustu artikkeliin [GA4] Datan ajantasaisuus ja palvelutasosopimuksen rajoitukset.