Så lagras och visas data

[GA4] Utforskningar utan urval för Google Analytics 360

Få exaktare resultat genom att utforska data utan urval.

Google Analytics 360-användare kan skapa utforskningar som omfattar upp till 15 miljarder händelser genom att begära data utan urval. Detta gör utforskningen exaktare och kan avslöja insikter som inte visas i standardutforskningar.

Innehåll i artikeln:

Begär en utforskning utan urval

Du måste ha behörighet som Analytiker eller högre på en egendom för att kunna köra förfrågningar utan urval. Kontakta Google Analytics-administratören om du har frågor om din behörighetsnivå.

Obs! Utforskningar utan urval är bara tillgängliga för Google Analytics 360 för GA4-egendomar. Om du vill begära data utan urval måste resultaten av den aktuella utforskningen ha urval. Data utan urval är endast tillgänglig för de tekniker som stöds. Se avsnittet om begränsningar nedan.
  1. Logga in på Google Analytics.
  2. Välj Utforska på navigeringsfältet till vänster.
  3. Skapa en ny utforskning eller redigera en befintlig.
  4. Konfigurera utforskningen för att hitta insikten du söker.
  5. Klicka på Datakvalitet högst upp till höger när du är klar med inställningarna.
    Tips! Datakvalitetsikonen är röd eller gul om resultaten har urval och grön om den är utan urval.
  6. Klicka på Begär resultat utan urval.
  7. Klicka på Fortsätt.
    Obs! Du måste ha tillräckligt många tokens för att egendomen ska kunna köra begäran.

Dialogruta för att begära resultat utan urval, som visar tillgänglig kvot och antal tokens som krävs för begäran.

Vad händer sedan?

När du begär en utforskning utan urval öppnas en ny flik. Här visas dina resultat utan urval. När begäran utan urval har slutförts får du ett e-postmeddelande med en länk till den här fliken. Du kan även uppdatera sidan för att se data på den nya fliken när den är klar.

Begäran utan urval tar vanligtvis mindre än 30 minuter, men kan ta längre tid beroende på den totala belastningen på systemet från alla användare.

E-postmeddelande som anger att resultat utan urval är klara samt visar begärda metadata och en knapp för att visa resultat.

Token

Du spenderar tokens när du begär en utforskning utan urval.

• Varje GA4-egendom i Google Analytics 360 har en kvot på 300 tokens per egendom och dag, delat med alla egendomens användare.
  • Med dessa tokens kan egendomen söka i upp till 15 miljarder händelser per dag, oavsett antal utforskningar.
  • Kvoten återställs vid midnatt Stillahavstid.

När du begär en utforskning utan urval visas den återstående kvoten (avrundad nedåt till närmaste 100-tal) och det ungefärliga antal tokens som krävs för begäran.

Du kan ha så många väntande förfrågningar som egendomens kvot tillåter. Varje begäran behandlas individuellt.

Tips! Om din kvot är mindre än förväntat utifrån din egen användning har egendomens andra användare troligtvis använt tokens. Eftersom utforskningar med resultat utan urval delas med alla egendomens användare kan du eventuellt se vilka användare som kör dessa förfrågningar genom att titta på listan över delade utforskningar på startsidan för Utforskningar.
Obs! Det går inte att justera antalet tokens som används för att begränsa antalet som ska användas för en viss begäran. Om din begäran exempelvis skulle ge 10 miljarder händelser men de tokens du har kvar bara räcker för 9 miljarder kan du inte begära att begränsa resultatet till de 9 miljarderna. Du kan prova att justera utforskningens datumintervall för att minska antalet begärda händelser. I annat fall måste du vänta tills kvoten har uppdaterats för att skicka din begäran.

Använda utforskningar utan urval: ett exempel

Anta att du vill utforska data för sex månader, men varje månad omfattar över en miljard händelser och de sex månaderna tillsammans omfattar över 50 miljarder händelser. En lösning är att skapa separata flikar med data utan urval för varje månad.

Börja med en första utforskning på flik ett, ange januari som datumintervall och begär resultat utan urval för utforskningen. Upprepa processen för de månader där du vill se resultaten. Ändra bara månaden för att se resultat utan urval för varje månad.

Skillnader mellan standardutforskningar och utforskningar utan urval

Standardutforskningar (med andra ord standardresultat när du använder avsnittet Utforskningar) kan vara med eller utan urval, beroende på hur mycket data sökfrågan omfattar.

Utforskningar i Google Analytics 360-egendomar som uttryckligen begärs som utan urval skiljer sig från standardutforskningar på några viktiga sätt:

Utforskningar utan urval visas inte i realtid

Till skillnad från standardutforskningar där resultaten visas inom några sekunder måste du vänta på en e-postavisering som skickas när resultaten utan urval är klara.

Utforskningar utan urval är skrivskyddade

Du kan inte redigera en utforskning utan urval. Efter att begäran har gjorts kan du inte redigera eller ändra dimensioner eller mätvärden, ändra visualiseringen, lägga till eller ta bort filter, skapa segment eller målgrupper från data, ändra datumintervall osv. Däremot kan du byta namn på utforskningen och eventuella flikar samt lägga till nya flikar.

Utforskningar utan urval är översiktsbilder av din data

Utforskningar utan urval är statiska: data ändras inte över tid eller på grund av ändringar som har gjorts i din egendom. Utforskningen påverkas till exempel inte av förfrågningar om dataradering, tillägg av nya anpassade dimensioner och mätvärden, ändring av händelser osv.

Utforskningar utan urval är tillfälliga

Flikar med resultat utan urval raderas automatiskt 50 dagar efter att de begärts. Du kan spara denna data genom att exportera den till ett av de format som stöds (Google Kalkylark, CSV, PDF osv.)

Utforskningar utan urval delas med hela egendomen

När du begär resultat utan urval i en egen privat utforskning delas utforskningen med hela egendomen. Om du vill göra utforskningen privat igen raderar du fliken med resultat utan urval och markerar analysen som icke delad.

Begränsningar för utforskningar utan urval

• Utforskningar utan urval är en funktion i Google Analytics 360.
  • Osamplade utforskningar är bara tillgängliga om sökfrågan returnerar fler än en miljard händelser. (GA360-egendomar kan redan söka i upp till en miljard händelser utan urval.)
  • Du kan bara begära resultat utan urval om de aktuella resultaten har urval.
  • Utforskningar kan innehålla högst tio flikar. Om det redan finns tio flikar i utforskningen måste du radera en av dem innan du begär utforskningsresultat utan urval.
  • Varje egendom kan begära högst 15 miljarder händelser per dag.
  • Tekniken för användarlivstid har inte stöd för utforskningar utan urval.