Sådan gemmes og vises data

[GA4] Rådatabaseret udforskning for Google Analytics 360

Få mere nøjagtige resultater ved at udforske rådata.

Google Analytics 360-brugere kan oprette udforskninger, der omfatter op til 15 milliarder hændelser, ved at anmode om rådata. Dette gør udforskningen mere nøjagtig, og den kan afsløre indsigt, som ikke er synlig i standardudforskninger.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Anmod om en rådatabaseret udforskning

Du skal have rettigheden Analytiker eller højere for en ejendom for at køre rådatabaserede anmodninger. Kontakt din Google Analytics-administrator, hvis du har spørgsmål om dit adgangsniveau.

Bemærk! Rådatabaseret udforskning er kun tilgængelig for Google Analytics 360 for GA4-ejendomme. Resultaterne af den aktuelle udforskning skal desuden være baseret på stikprøver for at anmode om rådata. Derudover er rådata kun tilgængelige i forbindelse med understøttede teknikker. Se sektionen Grænser nedenfor.
  1. Log ind på Google Analytics.
  2. Vælg Udforsk i panelet til venstre.
  3. Opret en ny regel, eller rediger en eksisterende.
  4. Konfigurer udforskning for at finde den indsigt, du søger.
  5. Når du er færdig med at konfigurere udforskningen, skal du klikke på Datakvalitet øverst til højre.
    TIP! Ikonet for datakvalitet er rødt eller gult, hvis resultaterne er stikprøvebaserede, og det er grønt, hvis de er rådatabaserede.
  6. Klik på Anmod om rådataresultater.
  7. Klik på Fortsæt.
    Bemærk! Du skal have tilstrækkelige tokens til din ejendom for at køre anmodningen.

Dialogboksen Anmod om resultater baseret på rådata viser den tilgængelige kvote og det antal tokens, der er påkrævet for anmodningen.

Hvad sker der nu?

Når du anmoder om en rådatabaseret udforskning, åbnes en ny fane. Her vil dine rådataresultater blive vist. Når den rådatabaserede anmodning er behandlet, modtager du en mail med et link til denne fane. Du kan også opdatere siden for at se dataene på denne nye fane, når den er klar.

Rådatabaserede anmodninger tager typisk under 30 minutter, men kan tage længere tid afhængigt af den samlede efterspørgsel på systemet fra alle brugere.

Mailen "Resultater baseret på rådata er klar" viser anmodningsmetadata og knappen "Se resultat".

Tokens

Hvis du vil anmode om en rådatabaseret udforskning, skal du bruge "tokens:"

• I Google Analytics 360 er der en kvote på 300 tokens pr. GA4-ejendom pr. dag, og denne kvote er fælles for alle brugere af ejendommen.
  • Disse tokens gør det muligt at sende forespørgsler på op til 15 milliarder hændelser pr. dag for et hvilket som helst antal udforskninger på ejendommen.
  • Kvoten nulstilles ved midnat (Pacific Time).

Når du anmoder om en rådatabaseret udforskning, kan du se den resterende kvote (afrundet til nærmeste 100) og det omtrentlige antal tokens, der kræves til anmodningen.

Du kan have så mange afventende anmodninger, som din ejendoms kvote tillader. Hver anmodning behandles uafhængigt.

Tip! Hvis du har en mindre kvote end forventet, baseret på din egen brug, er det sandsynligt, at andre brugere af ejendommen har brugt nogle tokens. Da udforskninger med rådataresultater deles med alle brugere i ejendommen, kan du muligvis se, hvilke brugere der kører disse anmodninger, ved at se på listen over delte udforskninger på startsiden for Udforskninger.
Bemærk! Det er ikke muligt at justere antallet af tokens, der bruges til at begrænse det beløb, der bruges af en given anmodning. Hvis din anmodning for eksempel returnerer 10 milliarder hændelser, men du kun har nok tokens tilbage til at returnere 9 milliarder, kan du ikke anmode om kun de 9 milliarder resultater. Du kan prøve at justere datointervallet for udforskningen for at reducere antallet af hændelser, der anmodes om. Ellers bliver du nødt til at vente, indtil din kvote opdateres, før du kan sende anmodningen.

Sådan bruger du rådatabaseret udforskning: Et eksempel

Lad os sige, at du vil undersøge data for 6 måneder, men at der er over 1 milliard hændelser pr. måned, og at den samlede datamængde for 6 måneder omfatter over 50 milliarder hændelser. Dette problem kan du løse ved at oprette en separat fane med rådata for hver måned.

Start med en oprindelig udforskning på fane 1, indstil datoen til januar, og anmod om rådataresultater for den pågældende udforskning. Gentag denne proces for hver måned, hvor du vil have resultatet, og skift kun måneden, så du har ét rådatabaseret resultat for hver måned, som du anmoder om.

Forskelle mellem standardudforskning og rådatabaseret udforskning

Standardudforskninger (dvs. standardresultaterne, når du bruger sektionen Udforskninger) kan være baseret på stikprøver eller rådata, afhængigt af den mængde data, der er involveret i forespørgslen.

Udforskninger i Google Analytics 360-ejendomme, hvor der udtrykkeligt anmodes om rådata, adskiller sig fra standardudforskninger på flere vigtige måder:

Rådatabaseret udforskning er ikke i realtid

I modsætning til standardudforskninger, som viser resultaterne i løbet af få sekunder, skal du vente, indtil du får en mail, når dine rådataresultater er klar.

Rådatabaseret udforskning er skrivebeskyttet

Du kan ikke redigere en rådatabaseret udforskning. Når du har anmodet om det, kan du ikke redigere eller ændre dimensioner eller metrics, ændre visualiseringen, tilføje eller fjerne filtre, oprette segmenter eller målgrupper ud fra dataene eller ændre datointervallet osv. Du kan dog omdøbe udforskningen og eventuelle faner, og tilføje nye faner.

Rådatabaseret udforskning er øjebliksbilleder af dine data

Rådatabaseret udforskning er statisk: Dataene ændrer sig ikke, når tiden går, eller på grund af ændringer, der er foretaget på din ejendom. Udforskningen påvirkes f.eks. ikke af anmodninger om sletning af data, tilføjelse af nye tilpassede dimensioner og metrics, ændring af hændelser osv.

Rådatabaseret udforskning er midlertidig

Faner med rådataresultater slettes automatisk 50 dage efter anmodningen. Hvis du vil gemme disse data, kan du eksportere dem til et af de understøttede formater (Google Sheets, CSV, PDF osv.)

Rådatabaseret udforskning deles med din ejendom

Hvis du anmoder om rådataresultater i en udforskning, som kun kan ses af dig, deles udforskningen med ejendommen. Hvis du vil gøre udforskningen privat igen, skal du slette fanen med rådataresultater og markere analysen som ikke-delt.

Begrænsninger i forbindelse med rådatabaseret udforskning

• Rådatabaseret udforskning er en funktion, som udelukkende er tilgængelig i Google Analytics 360.
  • Rådatabaseret udforskning er kun tilgængelig, hvis forespørgslen returnerer mere end 1 milliard hændelser. GA360-ejendomme kan allerede søge efter op til 1 milliard rådatabaserede hændelser.
  • Du kan kun anmode om rådataresultater, hvis de aktuelle resultater er baseret på stikprøver.
  • Der kan maksimalt tilføjes 10 faner i udforskningsrapporter. Hvis der allerede er 10 faner i udforskningen, skal du slette én af fanerne, før du anmoder om resultater af en rådatabaseret udforskning.
  • Der kan maksimalt anmodes om 15 milliarder hændelser pr. dag pr. ejendom.
  • Teknikken Brugerlevetid understøtter ikke rådatabaserede udforskninger.