Events and key events

[GA4] Mallinnetut tärkeät tapahtumat

Conversions are now called key events. We've updated our terminology to simplify conversion measurement and reporting across Google platforms. The term 'conversion' now aligns with how conversions are defined in Google Ads, addressing previous discrepancies across platforms. Important events previously labeled as 'conversions' in Analytics will be reclassified as 'key events.' These key events, when shared with Google Ads, will be considered conversions, facilitating more accurate performance measurement of ad campaigns and enabling better-informed marketing decisions. Learn more about this change

Google käyttää mallinnusta sellaisten tärkeiden online-tapahtumien arvioimiseen, joita ei voi havaita suoraan. Mallinnuksen avulla attribuutio voidaan tehdä tarkasti käyttäjiä tunnistamatta (esim. käyttäjän yksityisyyden tai teknisten rajoitusten vuoksi tai kun käyttäjä siirtyy laitteelta toiselle). Mallinnettuja tärkeitä tapahtumia käytettäessä Google voi tarjota tarkempia raportteja, optimoida mainoskampanjat ja parantaa automaattisia hintatarjouksia.

Näin mallinnetut tärkeät tapahtumat toimivat

Googlen mallit etsivät trendejä, jotka liittyvät suoraan havaittuihin tärkeisiin tapahtumiin ja tapahtumiin, joita ei havaittu suoraan. Jos esimerkiksi tietyllä selaimella havaitut tärkeät tapahtumat vastaavat niitä tärkeitä tapahtumia, joita ei ole havaittu toisella selaimella, koneoppimismalli ennustaa kokonaisattribuution. Ennusteen perusteella sekä mallinnetut että havaitut tärkeät tapahtumat kootaan yhteen.

Googlen lähestymistapa tärkeiden tapahtumien mallintamiseen

Tietojen tarkistaminen ja muutoksista ilmoittaminen

Eston vahvistus (koneoppimista koskeva paras käytäntö) varmistaa Googlen mallien tarkkuuden. Mallinnettuja tärkeitä tapahtumia verrataan estettyihin havaittuihin tärkeisiin tapahtumiin, ja tietoja käytetään mallien hienosäätämiseen. Google ilmoittaa muutoksista, jotka voivat vaikuttaa merkittävästi dataasi.

Tarkka raportointi

Mallinnetut tärkeät tapahtumat sisällytetään raportointiin vain silloin, kun niiden laatu on luotettava. Jos mallia varten ei ole riittävästi liikennettä, mallinnetut tärkeät tapahtumat eivät näy (tai Google Analyticsin tapauksessa ne kirjataan tulleeksi Suora-kanavan kautta). Näin Google voi korjata havainnoissa ilmenneen aukon ja samalla välttää yliennustamisen.

Muokkaaminen liiketoimintaasi sopivaksi

Googlen yleistä mallinnusalgoritmia käytetään juuri sinun yritykseesi ja asiakkaiden käyttäytymiseen soveltuvalla tavalla.

Yksittäisten käyttäjien tunnistamisen estäminen

Google ei salli tunnistetiedostotunnusten käyttöä tai muunlaisia yrityksiä tunnistaa yksittäisiä käyttäjiä. Sen sijaan Google koostaa muun muassa aiempiin tärkeiden tapahtumien prosentteihin, laitetyyppiin, kellonaikaan ja maantieteelliseen sijaintiin liittyvää dataa tärkeiden tapahtumien todennäköisyyden ennustamiseksi.

Mallinnetut tärkeät tapahtumat Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuksissa

Heinäkuun 2021 lopusta lähtien Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuteen ovat sisältyneet myös maksullisen ja orgaanisen kanavan mallinnetut tärkeät tapahtumat. Muutos ei vaikuta tätä edeltävään dataan.

Perusraportit (esim. Tapahtuma-, Tärkeät tapahtumat- ja Attribuutio-raportit) ja kartoitukset, joihin voit valita tapahtumaulottuvuuksia, sisältävät mallinnettua dataa. Näissä raporteissa tärkeät tapahtumat kirjataan automaattisesti eri kanavien kautta tulleiksi käyttämällä havaittua dataa, jos mahdollista, ja mallinnettua dataa, kun se on tarpeen.

Esimerkkejä tärkeiden tapahtumien mallinnuksesta

• Jos selain ei salli tärkeiden tapahtumien mittaamista kolmannen osapuolen evästeillä, tärkeät tapahtumat mallinnetaan verkkosivuston liikenteen perusteella.
  • Jos selain rajoittaa ensimmäisen osapuolen evästeiden aikaikkunaa, tärkeät tapahtumat mallinnetaan (yli aikaikkunan).
  • Joissakin maissa tarvitaan suostumus evästeiden käyttöön mainostoiminnassa. Kun mainostaja käyttää suostumustilaa, tärkeät tapahtumat mallinnetaan suostumuksen evänneiden käyttäjien osalta.
  • Applen App Tracking Transparency ‑käytäntö (ATT) edellyttää, että kehittäjät pyytävät lupaa käyttää tiettyjä muista sovelluksista ja muilta verkkosivustoilta peräisin olevia tietoja. Google ei käytä ATT-käytännön piiriin kuuluvia tietoja (kuten IDFA-mainostajatunnistetta). Sellaiset tärkeä tapahtumat mallinnetaan, joihin liittyvät mainokset ovat peräisin ATT:n piiriin kuuluvasta liikenteestä.
  • Kun mainosinteraktio ja tärkeä tapahtuma tapahtuvat eri laitteilla, tärkeät tapahtumat saatetaan mallintaa.
  • Tärkeiden tapahtumien mallinnus kattaa sekä klikkauksiin perustuvat tapahtumat että jatkuneet katselut YouTubessa, mikä auttaa jatkuneesta katselusta saatujen tärkeiden tapahtumien attribuutiossa.
  • Google Analyticsin tärkeiden tapahtumien pohjalta luodut Google Ads ‑konversiot mallinnetaan.

Vinkki

Kun tutkit Google Analyticsin raportteja, muista, että kunkin kanavan kautta tulleeksi kirjattua konversiodataa voidaan päivittää jopa 12 päivän ajan konversion kirjaamisen jälkeen. (Tämä johtuu siitä, että Analytics käsittelee kyseistä dataa ja käyttää sitä mallinnuksen opettamisessa.) Jos haluat tarkempaa dataa, valitse edellisen viikon jälkeinen tai sitä edeltävä ajanjakso.

Muita lähteitä