Haakjes ( ) en pijpteken |

Haakjes ( )

Gebruik haakjes om delen van een expressie te groeperen.

Als u bijvoorbeeld een reeks tekens wilt vinden die in een aantal verschillende product-SKU's voorkomt, kunt u deze tussen haakjes groeperen. Stel dat u teenslippers voor dames en heren verkoopt, waarvan de product-SKU's er als volgt uitzien:

• HNTS010212 (heren, teenslippers, stijl 01, kleur 02, maat 12)
  • DSTS020208 (dames, teenslippers, stijl 02, kleur 02, maat 08)

Met de volgende reguliere expressie vindt u dan de SKU's van alle teenslippers:

\D+(TS)\d+

• \D (niet-numeriek teken)
  • + (een of meerdere keren)
  • (TS) (tekencode voor teenslipper)
  • \d (numeriek teken)
  • + (een of meerdere keren)

Pijpteken |

Gebruik het pijpteken om in een expressie een OF-voorwaarde te maken.

Als u bijvoorbeeld een segment zou willen maken met gegevens van uw voorjaarscampagne in Londen en Parijs, zou u dat segment als volgt configureren:

• Campagne komt exact overeen met Voorjaar
  • Stad komt overeen met regex Londen|Parijs

U kunt het pijpteken ook tussen haakjes plaatsen. De expressie voor uw teenslippers-SKU's kunt u bijvoorbeeld ook als volgt maken:

(HN|DS)TS\d+

• (HN OF DS)
  • (TS) (tekencode voor teenslippers)
  • \d (numeriek teken)
  • + (een of meerdere keren)