Felaktig information

Google Ads-data från fel kampanjer i Analytics-dataurval

När du länkar ett Google Ads-konto till ditt Analytics-konto, kan det ibland hända att Google Ads-data för en webbplats visas i fel Analytics-dataurval. När du tillämpar kostnadsdata från ett Google Ads-konto, tillämpas data från hela kontot på varje urval. Kampanjer matchas inte automatiskt med särskilda urval.

Om dina Google Ads-kampanjer gäller en enda webbplats och du har flera webbplatser i ditt Analytics-konto:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto på https://ads.google.com.
  2. Öppna fliken Verktyg och analys och sedan Analytics.
  3. För alla dataurval utom det som ska innehålla Google Ads-data:
    • I tabellen Dataurval för webbplats klickar du på Redigera.
    • I tabellen Dataurvalsinformation för huvudsaklig webbplats klickar du på Redigera.
    • Avmarkera kryssrutan Tillämpa kostnadsdata.
    • Klicka på Spara ändringar.

All Google Ads-data om kostnad och visningar importeras till alla dataurval där kryssrutan är markerad.

Om du har aktiva kampanjer för flera webbplatser och du spårar dessa i Analytics-kontot:

För alla dataurval som ska innehålla en delmängd av din Google Ads-data, skapar du ett anpassat Inkludera-filter så här:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto på https://ads.google.com.
  2. Öppna fliken Verktyg och analys och sedan Analytics.
  3. Skapa ett filter med följande attribut:

Filtertyp: Anpassat filter > Inkludera
    Filtreringsfält: Kampanjens måladress
    Filtreringsmönster: [domänen för Google Ads-kampanjens måladresser]
    Skillnad mellan små och stora bokstäver: Nej

Exempel: Om dataurvalet spårar kampanjen för webbplatsen www.example.com, ska du ange example\.com som Filtermönster (observera att punkten i webbadressen måste föregås av ett omvänt snedstreck).

4. Välj dataurval för filtret i listan Tillgängliga webbplatsdataurval och klicka på Lägg till.
  5. Klicka på Slutför.

Detta filter informerar Analytics om att endast Google Ads-data för kampanjer som leder till en viss domän ska tas med. Du måste skapa ett liknande filter för varje dataurval där du vill inkludera Google Ads-data, och se till att du tillämpar varje filter på rätt dataurval.

Trafik från kampanjer som inte finns i mitt Google Ads-konto

Det kan förekomma att ditt Analytics-konto innehåller kampanjer som inte finns i ditt Google Ads-konto. Om du hittar kampanjer som inte har fått några klick men däremot många besök, betyder detta vanligtvis att ett annat Google Ads-konto genererar trafik till din webbplats. Om det finns ett annat Google Ads-konto där Automatisk taggning är aktiverat och där kontot genererar trafik till din webbplats, visas dessa kampanjer tillsammans med besök i ditt Analytics-konto. Du kan inte se kostnadsdata som är kopplad till de här besöken, eftersom de båda kontona inte är länkade.

CPC-data rapporteras som organisk eller direkt trafik

Om CPC-informationen i rapporterna anges som organisk eller direkt trafik, beror detta troligtvis på att det finns felaktigt taggade eller otaggade måladresser i dina annonser. Om du inte har taggat dina webbadresser manuellt, ska du aktivera Automatisk taggning av måladress i ditt Google Ads-konto.

För kampanjer som inte tillhör Google Ads, måste du tagga länkarna manuellt. Med hjälp av verktyget för att skapa webbadresser kan du skapa länkar med rätt format, som innehåller information om källa och medium.

Slutligen måste du kontrollera att du har lagt till Analytics-spårningskoden på dina målsidor. Om en användare når en sida som inte spåras, registreras inte den kampanjinformation som är kopplad till länken till sidan. Detta gäller även om användaren sedan går vidare till en annan spårad sida på din webbplats.