Gebruikers lijken uit een trechter weg te vallen naar een ander domein of subdomein

Als een of meer van uw trechterstappen zijn gedefinieerd als URL's van een ander domein of subdomein en uw trackingcode niet is aangepast voor het bijhouden van meerdere domeinen, lijkt het alsof gebruikers wegvallen uit de trechter.

Stel dat u uw trechter als volgt instelt:

Doel-URL: www.example.com/jkl.html

Trechterstappen:
Stap 1 (vereiste stap): www.example.com/abc.html
Stap 2: www.example.com/def.html
Stap 3: www.example.org/ghi.html

Als de trackingcode niet is aangepast voor het bijhouden van meerdere domeinen, lijkt het alsof gebruikers wegvallen bij stap 2. Dit komt doordat er een nieuwe sessie wordt gemaakt wanneer de gebruiker van 'www.example.com/def.html' naar 'www.example.org/ghi.html' gaat. In de nieuwe sessie weet Analytics niet dat de gebruiker stap 1 heeft voltooid, omdat dit in de vorige sessie is gebeurd. Als gevolg daarvan zijn er geen gegevens om aan te geven dat de gebruiker een conversie voor het doel heeft gegenereerd.