Onjuist toegeschreven instappagina

In het rapport Trechterweergave kan stap 1 van een trechter onjuist worden aangeduid als instappagina terwijl de gebruiker de trechter eigenlijk bij een andere stap is binnengegaan. Bijvoorbeeld:

Uw doel en trechterstappen zijn als volgt:

• Stap 1: /page1.html
  • Stap 2: /page2.html
  • Doel-URL: /goal.html

De gebruiker bladert in deze volgorde door de pagina's op uw site:

1. /entrance.html
  2. /page2.html
  3. /page1.html
  4. /goal.html

Analytics kent de instappagina toe aan de vroegste stap in de trechter die de gebruiker heeft bekeken. Als de gebruiker, zoals in dit voorbeeld, /page2.html eerder heeft bekeken dan /page1.html, wordt /page1.html aangeduid als instappagina omdat dit de vroegste stap in de trechter is.