Fem spørgsmål til dine Site Search-data

af Avinash Kaushik

Hvis du sætter et søgefelt ind på dit website og sporer den måde, brugerne benytter det, vil du kunne få et vigtigt indblik i dine brugeres hensigter. Hver gang brugerne søger på dit website, fortæller de med deres egne ord, hvad de søger efter. Denne artikel beskriver dem måder, hvorpå du kan bruge Site Search-data til at forstå dine brugeres hensigt.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Hvor ofte benytter brugerne mit søgefelt, og hvad er de på udkig efter?

Brug rapporten Site Search-brug til at finde ud af, hvor mange sessioner der var med søgeaktiviteter, og hvor mange der ikke havde søgeaktiviteter. Du kan finde ud af, hvad brugerne søgte efter ved at se rapporten Adfærd > Site Search > Søgeudtryk.

Hvor påbegynder brugerne søgninger, og hvad finder de?

For at identificere de sider, som brugerne startede deres søgning fra, skal du gå til rapporten Adfærd > Site Search > Sider. Sørg for, at de sider, der er anført i denne rapport er sider, hvor du ville forvente, at brugerne ville søge, og ikke de sider, hvor brugerne søger i frustration. Det skal f.eks. ikke være nødvendigt for brugerne at søge fra en landingsside. En landingsside skulle gerne netop give de oplysninger, som henvisningslinket eller annoncen lover. Hvis en bruger søger på Google efter et specifikt produkt og klikker på din Google Ads-annonce, skulle det ikke være nødvendigt at søge efter produktet igen på dit website.

Når brugerne søger på dit website, og de får siden med søgeresultater, hvilke sider vil de så sandsynligvis besøge? For at få disse oplysninger skal du gå til rapporten Adfærd > Site Search > Sider og vælge Destinationsside som den primære dimension.

Er brugerne tilfredse med det, de finder?

Hvor godt fungerer din websitesøgning? Hjælper den rent faktisk dine brugere med at finde det, de søger? Metric'en % Søgningsafslutninger, som du finder i mange af rapporterne, er en god indikator. % Søgningsafslutninger fortæller dig noget om procentdelen af søgninger, hvor brugeren ganske enkelt forlod dit website efter søgningen i stedet for at klikke på nogle af de resultatsider, som du gerne ville vise. Jo højere procentdel (og jo tættere den kommer på 100 %), desto mindre tilfredse er dine besøgende, og desto vigtigere er det for dig at få redigeret din websitesøgning, så den giver relevante resultater.

Tip! Du kan tænke på metric'en % Søgningsafslutninger som den værdi, der svarer til afvisningsprocenten, og som fortæller dig, hvor mange brugere der forlod dit website efter kun af have set en enkelt side.

En relateret metric er Resultat af sidevisninger/søgning, der er antallet af gange, brugerne har set en søgeresultatside efter en søgning. Man kunne forestille sig, at hvis du giver de mest relevante resultater, vil brugerne klikke på den "gyldne trekant" på siden med de første resultater og fortsætte med at se på de andre sider på dit website. Hvis Resultat af sidevisninger/søgning er højere end 1 eller 2, betyder det, at brugerne skal grave dybere for at finde relevante resultater.

Hvordan søger forskellige grupper af brugere på mit website?

Hvad søgte brugerne fra Aarhus efter, da de besøgte mit website? Du kan udføre denne type analyser ved at anvende et segment.

Hvilke forretninger kommer der ud af brugernes søgning på mit website?

Og er der egentlig forretningsmæssige fordele ved at have et søgefelt på websitet? Giver et søgefelt højere konverteringsfrekvenser eller en bedre indtjening ved e-handel? Fanerne Mål og E-handel giver disse oplysninger for enhver form for websitesøgning eller for alle grupper af søgere.

Hvis du f.eks. vil finde frem til den virkning, som de besøgende, der søgte efter kategorien "bøger", havde for din forretning, skal du gå til Adfærd > Site Search > Søgeudtryk, vælge Site Search-kategori som den primære dimension og klikke på kategorien "bøger" i tabellen. Klik herefter på fanen Mål for at se konverteringsoplysninger og på fanen E-handel for at se e-handels-metrics. Vil du gerne kende den samlede indtjening fra denne gruppe brugere? Se på metric'en Indtjening på fanen E-handel. Hvis du vil sammenligne indtjeningen for websitesøgere og ikke-websitesøgere, skal du gå til rapporten Brug og vælge Indtjening på rullemenuen i tabellen.