Voorbereiden op de vereisten voor de openbaarmaking van gegevens voor de App Store van Apple

Apple vereist dat ontwikkelaars die apps publiceren in de App Store, bepaalde informatie bekendmaken over het gegevensgebruik van hun apps. Apple heeft aangekondigd dat deze kennisgevingen vanaf 8 december 2020 worden vereist voor nieuwe apps en app-updates.

Google Analytics verzamelt automatisch bepaalde gegevens en biedt optionele functies die bepalen welke typen gegevens nog meer worden verzameld en hoe ze worden gebruikt.

• Er wordt automatisch een app-instantie-ID toegewezen aan elke instantie van een app, zodat die overal in Analytics kan worden gebruikt om gebruikersstatistieken te berekenen. Deze ID wordt standaard niet gekoppeld aan een gebruikers-ID, zoals een schermnaam of account-ID, of aan de advertentie-ID van een apparaat. Het verzamelen van deze ID kan worden uitgezet met de Consent Mode API. Meer informatie
  • Google Analytics maakt geen gebruik van de functie Locatievoorzieningen van Apple. Analytics gebruikt de IP-adressen van gebruikers om algemene locatiegegevens af te leiden.
  • In-app-aankopen en abonnementsgebeurtenissen worden gemeten via StoreKit. Gebeurtenisparameters zijn onder andere product-ID, naam en prijs. Deze gebeurtenissen zijn standaard alleen gekoppeld aan de app-instantie-ID.
  • App-levenscyclusgebeurtenissen, zoals schermweergaven en sessies, worden automatisch bijgehouden en gebruikt voor Analytics-functies als rapportage en verkenning. Deze gebeurtenissen zijn standaard alleen gekoppeld aan de app-instantie-ID.

Voor meer informatie over hoe het product de persoonsgegevens van uw eindgebruikers verwerkt, neemt u de Voorwaarden en het Gebruiksbeleid van Google Analytics voor Firebase door en raadpleegt u de pagina's over privacy en beveiliging in Firebase en gegevensverzameling.

Gebruiksafhankelijke functies

Overweeg optionele functies die van invloed kunnen zijn op de verzameling en het gebruik van gegevens:

Als u optionele productfuncties gebruikt met aanvullende gegevens of als u deelneemt aan tests voor nieuwe productfuncties met aanvullende gegevens, moet u controleren of er kennisgevingen voor aanvullende gegevens worden vereist voor deze functies of tests.

Als u een eerdere versie van de Google Analytics voor Firebase-SDK gebruikt, kan het goed zijn om te updaten naar de nieuwste versie, zodat u zeker weet dat de kennisgevingen voor uw app correct zijn.

Privacymanifesten

Vanaf 1 mei 2024 vereist Apple dat ontwikkelaars voldoen aan vereisten voor privacymanifesten.

De nieuwste versie van de Google Analytics voor Firebase SDK valt niet onder de vereisten van 1 mei 2024 en bevat geen privacymanifest. App-ontwikkelaars kunnen de vereisten van Apple blijven volgen om kennisgevingen te doen over het gebruik van gegevens door hun apps. Ze hoeven verder niets te doen om de functionaliteit van de SDK te waarborgen.

Als u een eerdere versie van de Google Analytics voor Firebase SDK gebruikt, raden we u aan te updaten naar de nieuwste versie.