[GA4] Tuotedatan importointi

Älä lataa tiedostoa, joka sisältää päällekkäisiä avaimia. Jos teet niin, raportointidatassa voi esiintyä epäyhdenmukaisuuksia.

Tuotedatan tuonnin avulla voit tuoda koko tuotekuvastosi Analyticsiin, jolloin voit mitata käyttäjien toimintaa, sivuston liikennettä, tuloja ja konversioita keräämällä tuotekohtaista dataa esimerkiksi koosta, väristä, tyylistä tai mistä tahansa liiketoimintasi kannalta tärkeästä tuoteulottuvuudesta.

Tuomalla tuotedatan Analyticsiin voit yksinkertaistaa tapahtumien mukana lähetettävää verkkokauppadataa ja vähentää sen määrää. Analyticsiin keruuaikana lähetetty yksittäinen tuotetunnus tai SKU voidaan yhdistää tuotuun tuotedataan verkkokaupan ulottuvuuksien ja mittareiden täyttämiseksi raportteihin.

Näin tuotedatan importointi toimii

Jotta voit käyttää tätä ominaisuutta, sinun on kerättävä verkkomyynnille suositeltuja tapahtumia.

Tuotedatan importointi käyttää Tuotetunnus-ulottuvuutta avaimena. Voit lähettää yhden tai useampia tuotetunnuksia tapahtumiesi mukana.

Tuotedatan importointi mäppää aiemmin kerättyjen ja parhaillaan kerättävien tapahtumien item_id-arvot importoimiisi tuotekenttien arvoihin ja käsittelee ja näyttää alun perin kerättyjen arvojen sijasta ladatut arvot (yleisöissä, raporteissa ja kartoituksissa). Jos item_id-attribuuttia käytetään esimerkiksi raportissa (yksittäin tai koosteessa), Analytics korvaa alun perin kerätyn arvon ladatulla arvolla ja näyttää ladatun arvon raportissa. Näin voit korjata tai päivittää kerätyt arvot, jotta voit muuttaa datan rakennetta tai tehdä datasta taas hyödyllistä. Jos kyselyhetkellä on uudempia ladattuja arvoja, joita ei ole vielä käsitelty, Analytics käyttää käsiteltyjen arvojen sijasta näitä uudempia arvoja.

Tuotedatalähteen poistaminen datanlähetyspalvelusta ei poista kyseisten tuotteiden ulottuvuuksiin tallennettuja arvoja, koska arvot ovat saattaneet muuttua. Kuten muidenkin keruutapojen yhteydessä, sinun voi olla tarpeen poistaa tämän menetelmän avulla ladattua dataa, jotta se poistetaan lopullisesti.

Importoitu data on käsiteltävä, ennen kuin se näkyy raporteissa. Käsittelyn valmistuttua voi kestää 24 tuntia, ennen kuin importoitua dataa käytetään saapuvassa tapahtumadatassa.

Datan analysointi ja hyödyntäminen

Oletusarvoiset tuoteulottuvuudet (kuten tuotteen brändi, tuoteluokka ja tuotteen nimi) näkyvät Ostot verkkokaupasta ‑raportissa.

Voit käyttää tuotedataa Kartoituksissa ja tutkia suppiloita ja segmenttien päällekkäisyyttä.

Kartoituksissa voit myös ryhmitellä käyttäjiä heidän ostokäyttäytymisensä mukaan hyödyntämällä tuotua tuotedataa.

CSV-tiedoston luominen

Luo tuoteulottuvuuksista CSV-tiedosto. Esimerkki:

item_id item_name item_cat1 item_cat2 item_cat3 brand variant
MT100001 treenipaita miehet arki t_paidat fauxTfaux S
MT100001 treenipaita miehet arki t_paidat fauxTfaux M
MT100001 treenipaita miehet arki t_paidat fauxTfaux L

Datan lataaminen

Yleinen latausprosessi on kuvattu artikkelissa Datan importointi.

Kun luot datalähteen, valitse Tuotedata.

Kun mäppäät Analytics-kentät importoituihin kenttiin, näet jotakin seuraavanlaista (yllä olevan esimerkin mukaisesti):

Kun mäppäät Analytics-kentät importoituihin kenttiin, näet jotakin seuraavanlaista:

Ensimmäisessä sarakkeessa:

• Analytics-kenttä (tässä tapauksessa Tunnus), johon dataa liitetään. Tätä kutsutaan myös mallin avaimeksi.
  • Tuoteulottuvuudet, jotka vastaavat CSV-tiedostossa olevia kenttiä (esim. Nimi ja Brändi).

Toiseen sarakkeeseen valitset CSV-tiedostostasi löytyvät vastaavat kentät:

Datan lataamisen jälkeen voi kulua enimmillään 24 tuntia, ennen kuin Analytics lisää datan raportteihin, yleisöihin ja kartoituksiin. Käyttäjien on tehtävä tuotteisiisi liittyviä valintoja sen jälkeen, kun olet ladannut datan, jotta nämä tuoteulottuvuudet voidaan yhdistää käyttäjän toimintaan.

Voit korvata ulottuvuuksien arvot lataamalla uusia arvoja.

Tuotedatalähteen poistaminen datanlatauspalvelusta ei poista kyseisten tuotteiden ulottuvuuksiin tallennettuja arvoja. Kuten muidenkin keruutapojen yhteydessä, sinun on ehkä poistettava käyttäjä tai dataa, jos haluat poistaa tuonnin avulla ladattua dataa.

Datalähteen tiedot

Selite

• Laajuus määrittää, mitkä tapahtumat liitetään importointiulottuvuuden arvoihin. Laajuuksia on neljä eri tasoa: käyttäjä, istunto, tapahtuma ja tuote. Tuotedatan importointia käytetään tuotekohtaisen metadatan laajentamiseen verkkokauppatapahtumissa.
  • Mallin avain sisältää avainulottuvuudet tai ‑mittarit. Avaimen avulla lataamasi data yhdistetään kyseisen datalähteen tapahtumien dataan.
  • Importoitu data sisältää ulottuvuudet ja mittarit, jotka ovat käytettävissä Analyticsiin ladattavalle datalle.

Mallille määritetyt ulottuvuudet ja mittarit on tarkoitettu vain viitteeksi, eivätkä ne välttämättä ole täydellisiä. Todelliset käytettävissä olevat ulottuvuudet ja mittarit näkyvät käyttöliittymässä datalähteen luonnin yhteydessä.

Laajuus Tapahtuma
Mallin avain Tuotetunnus (tuotetunnus/SKU) (pakollinen)
Importoitu data

Ulottuvuudet:

• Tuotteen nimi
  • Tuoteluokka
  • Tuoteluokka (2–5)
  • Tuotteen brändi
  • Tuotemuunnelma

Malli

Tässä on esimerkki tuotedatan CSV-mallista. Jos sinun on luotava lataustiedostot manuaalisesti, luo ne tämän esimerkin mukaisesti.

item_id item_name item_cat1 item_cat2 item_cat3 item_cat4 item_cat5 brand variant
p100001 itemname1 cat1a cat2b cat3c cat4d cat5e brand_foo variant_small
p100002 itemname2 cat1s cat2b cat3c cat4d cat5e brand_bar variant_medium
p100003 itemname3 cat1v cat2w cat3x cat4y cat5z brand_bar variant_large