[GA4] Käyttäjädatan importointi

Älä lataa tiedostoa, joka sisältää päällekkäisiä avaimia (esim. kaksi user_id-nimistä kenttää).

Voit parantaa käyttäjäsegmentointia ja uudelleenmarkkinointiyleisöjä importoimalla käyttäjiä koskevaa metadataa, joka on tallennettu Analyticsin ulkopuolelle. Tällaista dataa voi olla esimerkiksi CRM-järjestelmään tallentamasi uskollisuusarvo, viimeisimmän ostoksen päivämäärä ja asiakkaan elinkaaren arvo.

Näin käyttäjädatan importointi toimii

Jos haluat importoida käyttäjädataa, sinun on voitava yhdistää datasi Analytics-dataan käyttämällä jotakin seuraavista avaimista:

• Striimin tunnus ja joko Analyticsin luomat asiakastunnukset (verkko) tai sovellusesiintymän tunnukset (sovellus).
  • Kullekin käyttäjälle luomasi yksilöllinen tunniste. Voit saada käyttäjätunnuksen esimerkiksi verkkosivustoltasi, sovelluksen todennuspalvelusta tai CRM-järjestelmästäsi. Yksilölliset tunnisteet (jotka on tiivistetty loppukäyttäjien tietosuojan varmistamiseksi) lisätään mittauskoodiin ja lähetetään Analyticsiin tapahtumien yhteydessä.

Analytics käyttää 1) striimin tunnuksia ja asiakkaan tai sovellusesiintymän tunnusta tai 2) yksilöllistä tunnistetta avaimena käyttäjien mäppäämiseen ladattuun dataan.

Voit valita yhden näistä menetelmistä, kun tuot dataa.

Jos käytät striimin tunnusta ja sovellusesiintymän tunnusta käyttäjien mäppäämiseen ladattuun dataan, on tärkeää huomata, että uusi sovellusesiintymän tunnus määritetään joka kerta, kun sovellus asennetaan. Jos käyttäjä poistaa sovelluksen ja asentaa sen uudelleen, ennen uudelleenasennusta ja sen jälkeen kerätty data yhdistetään kahteen eri sovellusesiintymän tunnukseen eli kahteen eri käyttäjään. Sovellusesiintymän tunnus ei muutu sovelluspäivitysten yhteydessä.

Ladattu data tallennetaan käyttäjän ulottuvuuksiin ja latauksen jälkeen se liitetään jokaiseen myöhempään tapahtumaan, jonka tämän prosessin avulla tunnistamasi käyttäjät käynnistävät.

Käyttäjätunnisteiden tallentaminen Analyticsiin

Käyttäjätunnisteet voidaan tallentaa Analyticsiin kahdella tavalla:

Omien ulottuvuuksien luominen

Sinun on luotava omat ulottuvuudet ennen datan lataamista.

Luo käyttäjää koskevat omat ulottuvuudet arvoille, jotka haluat importoida. Voit esimerkiksi luoda oman ulottuvuuden "Käyttäjän uskollisuustaso", jolla on käyttäjän ominaisuus "loyalty_tier".

Omien ulottuvuuksien luomisen jälkeen Analytics tarvitsee enintään neljä tuntia, ennen kuin se on valmis tunnistamaan importoimasi datan. (Voit tarkistaa, että omat ulottuvuudet käsitellään, avaamalla kartoituksen ja tarkistamalla, ovatko käyttäjän ominaisuudet käytettävissä ulottuvuuksien valitsimessa.)

CSV-tiedoston luominen

Luo CSV-tiedosto, joka sisältää käyttäjätunnisteet ja käyttäjän ominaisuuksien arvot. Esimerkki:

user_id loyalty_tier
A1234 gold
J1234 bronze
K1234 silver
R1234 silver

Datan lataaminen

Yleinen latausprosessi on kuvattu artikkelissa Datan importointi.

Kun luot datalähteen, valitse joko Käyttäjädata User-ID:n mukaan tai Käyttäjädata Client-ID:n mukaan riippuen siitä, mitä menetelmää käytät käyttäjien tunnistamiseen (käyttäjätunnusta vai asiakastunnusta/sovellusesiintymän tunnusta + striimin tunnusta).

Kun mäppäät Analytics-kentät importoituihin kenttiin, näet esimerkiksi seuraavaa:

Ensimmäisessä sarakkeessa näet seuraavat tiedot:

• Analytics-kenttä (tässä tapauksessa Käyttäjätunnus), johon dataa liitetään. Tätä kutsutaan myös mallin avaimeksi.
  • Analyticsissä luomiesi omien ulottuvuuksien käyttäjän ominaisuudet, jotka vastaavat CSV-tiedostossa olevia kenttiä. (Edellisessä esimerkissä oma ulottuvuus on "Käyttäjän uskollisuustaso", jonka käyttäjän ominaisuus on "loyalty_tier".)

Toisessa sarakkeessa valitaan vastaavat kentät CSV-tiedostosta:

Datan lataamisen jälkeen voi mennä 24 tuntia, ennen kuin Analytics lisää datan raportteihin, yleisöihin ja kartoituksiin.

• Tunnistamiesi käyttäjien on käytettävä sivustoasi tai sovellustasi datan lataamisen jälkeen, jotta kyseiset käyttäjän ominaisuudet voidaan yhdistää käyttäjien toimintaan raporteissa.
  • Importoitu käyttäjädata tulee heti saataville ehtoina, joiden avulla käyttäjä voi täyttää aiemmin luodun GA4-yleisön ehdot, eikä käyttäjän tarvitse tehdä mitään muuta.

Voit korvata käyttäjäulottuvuuden arvot lataamalla uusia arvoja tai keräämällä uusia arvoja mittauskoodin avulla.

Käyttäjädatalähteen poistaminen datanlatauspalvelusta ei poista kyseisiin käyttäjäulottuvuuksiin tallennettuja arvoja. Kuten muidenkin keruutapojen yhteydessä, sinun on tarvittaessa tarkistettava käyttäjän tai datan poisto, jotta voit poistaa datan tuonnin avulla ladattua dataa.

Datalähteen tiedot

Selite

• Laajuus määrää, mitkä tapahtumat liitetään importointiulottuvuuden arvoihin. Omilla ulottuvuuksilla voi olla jokin näistä kolmesta laajuudesta:
    • Tapahtuma: kuvailevaa tietoa tapahtumasta (esim. tapahtuman nimi)
    • Käyttäjä: kuvailevaa tietoa tapahtuman käynnistäneestä käyttäjästä (esim. uskollisuustaso)
    • Tuote: kuvailevaa tietoa verkkokauppatapahtuman items-taulukkoon keräämistäsi tiedoista
  • Mallin avain sisältää avainulottuvuudet tai ‑mittarit. Avaimen avulla lataamasi data yhdistetään kyseisen datalähteen tapahtumien dataan.
  • Importoitu data sisältää ulottuvuudet ja mittarit, jotka ovat käytettävissä Analyticsiin ladattavalle datalle.

Mallille määritetyt ulottuvuudet ja mittarit on tarkoitettu vain viitteeksi, eivätkä ne välttämättä ole täydellisiä. Todelliset käytettävissä olevat ulottuvuudet ja mittarit näkyvät käyttöliittymässä datalähteen luonnin yhteydessä.

Laajuus Käyttäjä
Mallin avain

Jompikumpi seuraavista:

• Asiakastunnus + striimin tunnus
  • Käyttäjätunnus
Importoitu data

Käyttäjän ominaisuudet

Huomioitavaa

Et voi ladata henkilökohtaisia tunnistetietoja tai liittää niitä käyttäjädatan importointiin. Lue lisää

Mallit

Tässä on esimerkki asiakastunnusdatan CSV-mallista ja User-ID-datan CSV-mallista. Jos sinun on luotava lataustiedostot manuaalisesti, luo ne näiden esimerkkien mukaisesti.

Asiakastunnus

client_id stream_id user_property1 user_property2 user_property3
1234567890.1234567890 1234567 käyttäjän arvo 1 käyttäjän arvo 2 käyttäjän arvo 3
2345678901.2345678901 1234567 käyttäjän arvo 1 käyttäjän arvo 2 käyttäjän arvo 3
3456789012.3456789012 1234567 käyttäjän arvo 1 käyttäjän arvo 2 käyttäjän arvo 3

Varmista, että asiakastunnukset on tallennettu merkkijonoina eikä numeroina, jotta niitä ei tulkita desimaaliluvuiksi ja lyhennetä pyöristämällä.

User-ID

user_id user_property1 user_property2 user_property3
123abc käyttäjän arvo 1 käyttäjän arvo 2 käyttäjän arvo 3
456def käyttäjän arvo 1 käyttäjän arvo 2 käyttäjän arvo 3
789ghi käyttäjän arvo 1 käyttäjän arvo 2 käyttäjän arvo 3

Näin löydät striimin tunnuksen

1. Valitse Järjestelmänvalvoja-sivun Datan kerääminen ja muokkaaminen ‐kohdasta Datastriimit.
  2. Avaa haluamasi datastriimi.

Striimin tunnus on Tiedot-otsikon vasemmalla puolella.