Update van het beleid voor gezondheidszorg en geneesmiddelen (juli 2022)

Google biedt vertaalde versies van het Helpcenter. Het is echter niet de bedoeling dat deze de content van ons beleid veranderen. De Engelse versie is de officiële taal waarmee we ons beleid handhaven. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

In juli 2022 wordt het Google Ads-beleid voor speculatieve en experimentele medische behandelingen, celtherapieën en gentherapieën in het beleid voor gezondheidszorg en geneesmiddelen geüpdatet.

Hierdoor wordt de promotie toegestaan van cel- en gentherapieën in de Verenigde Staten die de Food and Drug Administration (FDA) heeft gelicentieerd of goedgekeurd, door entiteiten die de relevante, door de FDA uitgegeven licentie of goedkeuring hebben gekregen om dat product te marketen. Entiteiten die geen door de FDA uitgegeven licentie of goedkeuring hebben gekregen, mogen nog steeds geen cel- en gentherapieën promoten via Google Ads.

Daarnaast verduidelijken we onze beleidstaal om wereldwijd advertenties voor cel- en gentherapieën toe te staan die alleen educatief of informatief van aard zijn, ongeacht de wettelijke goedkeuringsstatus.

We rollen deze beleidsupdate op 11 juli 2022 uit en breiden de handhaving in de daaropvolgende 4 weken uit.

(Gepost op 9 mei 2022)