Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Advertentieblokken

Een InFeed-advertentieblok maken

Er zijn twee manieren om een InFeed-advertentieblok te maken. De snelste en eenvoudigste is om Google uw pagina te laten scannen en automatisch de advertentie voor u te laten maken. U kunt uw InFeed-advertentie ook handmatig maken.

Opmerking: Als uw feed alleen tekst bevat, kunt u de handmatige methode gebruiken om de InFeed-advertentie te maken.
  1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik op Advertenties.
  3. Klik op Op advertentieblok.
  4. Selecteer InFeed-advertenties.
  5. Kies hoe u uw In-Feed-advertentie wilt maken:

Google een stijl laten voorstellen (aanbevolen)

1. Voer de URL in van de pagina die uw feed bevat.
    2. Selecteer de mobiele versie of de desktopversie van uw site.

We geven uw In-Feed-advertentie een stijl op basis van uw feed. Als u een mobiele versie en een desktopversie van uw feed heeft, kunt u voor elke versie een afzonderlijke In-Feed-advertentie maken.

3. Klik op Pagina scannen.
    4. De voorbeeldpagina van de advertentie wordt geopend. U ziet hier een screenshot van uw site waarin de feeds zijn gemarkeerd en een voorbeeldgebied voor uw In-Feed-advertentie.

Om u op weg te helpen, maken we voor u een In-Feed-advertentie op basis van het tweede feeditem in de eerste feed die we op uw site hebben gevonden. Als u een ander feeditem op uw pagina selecteert, maken we automatisch een nieuwe In-Feed-advertentie met de indeling en de stijl van dat feeditem.

Als u een andere pagina met feeds wilt scannen: voer de URL in, selecteer Mobiel of Desktop en klik op Opnieuw scannen.
    5. Klik op Volgende.
    6. (Optioneel) Gebruik de besturingselementen om uw In-Feed-advertentie verder aan te passen aan uw feed. Meer informatie over instellingen voor In-Feed-advertenties.
    7. Geef uw In-Feed-advertentieblok een naam als u dat nog heeft gedaan.
      We raden u aan de namen van uw In-Feed-advertentieblokken van een voorvoegsel te voorzien, bijvoorbeeld Native of een vergelijkbare term. Zo kunt u voor deze advertentieblokken gemakkelijker de prestaties bijhouden.
    8. Klik op Opslaan en code ophalen.

Handmatig een stijl maken

1. Selecteer de indeling die het beste past bij het uiterlijk van uw feed.
    2. Klik op Volgende.
    3. Geef uw In-Feed-advertentieblok een naam.
      We raden u aan de namen van uw In-Feed-advertentieblokken van een voorvoegsel te voorzien, bijvoorbeeld Native of een vergelijkbare term. Zo kunt u voor deze advertentieblokken gemakkelijker de prestaties bijhouden.
    4. Stel de stijl van uw advertentie zo in dat deze bij uw feed past. Voor meer informatie over instellingen en stijlen voor In-Feed-advertenties gaat u naar: Uw In-Feed-advertentie aanpassen.
      U wilt uw bezoekers niet door misleiding op uw advertentie laten klikken. Het doel is een advertentie te maken die niet opdringerig is en de navigatie van de gebruiker niet onderbreekt.
    5. Test hoe uw advertentie op verschillende schermformaten wordt weergegeven door de containerbreedte te wijzigen in het voorbeeldgebied. Gebruik de handgreep om de breedte te wijzigen.
      Houd er rekening mee dat In-Feed-advertenties standaard responsief zijn. Dit betekent dat het formaat automatisch wordt aangepast aan het apparaat waarop ze worden bekeken. Meer informatie over het responsieve In-Feed-advertentieformaat.
    6. Klik op Opslaan en code ophalen.
  6. Kopieer de In-Feed-advertentiecode en plak deze op uw site in de html-code van uw feed. Meer informatie over hoe u de In-Feed-advertentiecode plaatst.

Het duurt meestal een aantal minuten voordat advertenties op de pagina worden weergegeven. In enkele gevallen kan het een uur duren.

Houd er rekening mee dat sommige elementen van uw In-Feed-advertentie (bijvoorbeeld het label Advertentie) iets anders op uw site kunnen worden weergegeven dan in het voorbeeldgebied. Dit doet zich bijvoorbeeld voor als het gebied dat voor uw In-Feed-advertentie beschikbaar is, kleiner is dan de advertentie zelf. In dat geval geven we een uitvouwbare versie van de advertentie weer, zodat uw pagina niet opnieuw wordt ingedeeld en prettig te gebruiken blijft.

De prestaties van In-Feed-advertentieblokken bijhouden

U kunt de prestaties van uw In-Feed-advertentieblokken bijhouden in het rapport Advertentieblokken:

1. Ga naar de pagina Rapporten.
  2. Open het rapport Advertentieblokken.
  3. Selecteer uw In-Feed-advertentieblokken.
  4. Klik op Filter.

U ziet nu prestatiegegevens voor uw InFeed-advertentieblokken.